Pavel Voicu, numit consilier prezidențial pentru misiuni speciale

Președintele Igor Dodon a semnat marți, 22 august, decretul de numire a lui Pavel Voicu în funcția de consilier prezidențial pentru misiuni speciale. Anunțul a fost publicat de către șeful statului pe o rețea de socializare, transmite IPN.

Pavel Voicu are o experiență vastă de activitate în organele de drept. Din 1995  acesta a activat în diferite funcții în cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției¸ Centrului Național Anticorupție. A deținut funcțiile de comisar al Comisariatului Raional de Poliție din Călăraşi, Cimișlia, șef al Inspectoratului de Poliție a sectorului Buiucani, iar din februarie 2016 până în prezent – a ocupat funcția de șef al Inspectoratului de Poliție municipiul Bender.

Pavel Voicu a absolvit Academia ,,Ştefan cel Mare” a MAI și Academia de Administrare Publică pe lângă președintele Republicii Moldova. Este doctorand al Institutului de Cercetări Juridice și Politice – Universitatea Academiei de Științe a Republicii Moldova.

La începutul lunii august, Pavel Voicu, deținând funcția șef al Inspectoratului de Poliție Bender, l-a însoțit pe președintele Dodon în vacanța din Grecia, iar ulterior a apărut în fotografii îmbrăcat în haine cu însemnele unei campanii, inițiate de socialiști. Ca urmare, Serviciul Protecției Interne și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne a pornit o anchetă pentru a examina comportamentul lui Voicu și dacă acesta a comis vreo abatere. Potrivit legislației, angajații MAI nu au dreptul să fie membri de partid sau facă parte din organizații social-politice. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.