Pavel Filip: Nu s-a prezentat nicio dovadă a existenței acelor scheme pretinse de ACUM

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, respinge acuzațiile că, atunci când formațiunea era la guvernare, fiind condusă de Vlad Plahotniuc, s-au făcut mai multe scheme ilegale. Nici până în ziua de astăzi, nu au fost prezentate dovezi care ar confirma acest lucru, a declarat Pavel Filip în cadrul unui interviu video la IPN.

Potrivit președintelui PDM, Blocul ACUM s-a simțit foarte bine în opoziție, iar când a venit la guvernare nu a făcut față responsabilității. Comportamentul a rămas cel din opoziție.  Pavel Filip spune că, în cele cinci luni de guvernare a Blocului ACUM, nu s-a prezentat nicio dovadă a existenței acelor scheme pretinse și nici nu s-a recuperat vreun ban din acestea. Pavel Filip susține că nu au fost decât „declarații care prind la public, doar că se ruinează când nu aduci dovezi”.

Președintele PDM susține că, pe timpul guvernării democraților, nu au existat finanțări importante de la parteneri și practic toate investițiile sociale s-au făcut din bugetul statului, pentru că s-au acumulat peste 15 miliarde de lei în plus la buget față de ce a fost programat. Dacă existau acele scheme pretinse, nu se acumulau atât de mulți bani la buget, nu se făceau investiții. Cu acești bani, s-au creat locuri de muncă, au fost lansate numeroase programe și proiecte sociale, s-a reformt sistemul de pensii și cel de salarizare, a punctat fostul premier.

Pavel Filip a mai spus că „Vlad Plahotniuc nu a fost o binecuvântare sau blestem pentru PDM, a fost a fost o perioadă a PDM, o filă a acestui partid care a demonstrat că este diferit de oricare alt partid”. Iar alegerile locale, la care au fost aleși un număr impunător de primai, consilieri locali sau raionali democrați, au demonstrat că PDM „nu este partidul unui singur om”.

Președintele PDM a mai spus că relația cu presa s-a schimbat, formațiunea este deschisă și nimeni nu este restricționat să meargă la oricare instituție media. De asemenea, există o democrație și în interiorul partidului. Ședințele durează mai mult pentru că fiecare poate veni cu punctul său de vedere.

Interviul „Viziunea președintelui PDM Pavel Filip asupra stării de lucruri în societatea moldovenească la intersecția anilor” este parte a ciclului „Răscrucea de ani prin prisma idealului de a trăi bine acasă”, la care au acceptat invitația președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu, precum și liderii principalelor partide parlamentare Andrei Năstase și Maia Sandu.

  • Pavel Filip despre acuzatii privind schemele
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.