Patru posturi TV au fost lăsate temporar fără publicitate

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a interzis temporar publicitatea comercială la patru posturi de televiziune care au comis derogări de la prevederile Codului Audiovizualului în ultima etapă a campaniei electorale, prin favorizarea unuia dintre candidaţi, transmite IPN.

Accent TV şi NTV Moldova nu vor putea difuza publicitate pe parcursul a patru zile, iar Publika TV şi Jurnal TV –  trei zile. Cu amendă maximă de 5400 de lei, pentru aceleaşi încălcări, s-au ales Prime TV şi TV7.

Mariana Onceanu-Hadârcă, membră a CCA, a spus că tendinţele fixate în ultimul raport de monitorizare nu s-au schimbat faţă de cele anterioare. Anumite posturi de televiziune au folosit tehnici de denigrare a unuia dintre candidaţii electorali, s-a ajuns la manipulare. Sunt posturi de televiziune care au manipulat favorizând sau defavorizând într-un anumit grad şi e nevoie de sancţiune proporţională cu aceste încălcări.

„ Accent TV şi NTV Moldova au încălcat toate normele jurnalismului şi au dovadă de propagandă şi dezinformare. Aceste două posturi se evidenţiază şi prin cantitatea mare de ştiri de acest gen”, a remarcat Mariana Onceanu-Hadârcă.

Dragoş Vicol, membru al CCA, a spus că lucrurile degenerează şi raportul cuprinde perioada în care spiritele s-au încins la maximum, sunt evidenţiate elemente de incitare la ură bazate pe criterii rasiale, sexiste etc.

Preşedintele CCA, Dinu Ciocan a menţionat că lucrurile la unele posturi de televiziune au degradat foarte tare, este vorba de posturile Accent TV şi NTV Moldova, şi a susţinut aplicarea sancţiunii de interzicere a difuzării publicităţii comerciale la aceste posturi de televiziune pentru o perioadă de patru zile. Şi în cazul celorlalte posturi de televiziune abaterile s-au repetat, de aceea a propus reexaminarea reportajelor monitorizate la capitolul denigrării unui dintre candidaţii electorali.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.