PAS și PPPDA fac încă un pas spre declanșarea alegerilor anticipate, Vitalie Gamurari

PAS și PPPDA, prin invitația la dialog a deputaților care susțin dezoligarhizarea țării, încearcă să-și acopere o nouă decizie de a refuza dialogul în vederea formării unei majorități parlamentare și de a bloca în continuare țara. Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a scris pe o rețea de socializare că cele două partide fac în acest fel încă un pas spre declanșarea alegerilor anticipate și urmează „să-și asume răspunderea în fața cetățenilor pentru acest gest iresponsabil, care va arunca țara într-o criză socială profundă, cu efect direct asupra moldovenilor”.

Potrivit lui Vitalie Gamurari, citat de IPN, PAS și PPPDA, prin lansarea dialogului, și-au anunțat tentativa de a face o acțiune de șantaj și de corupere a deputaților din alte fracțiuni, prin invitarea la discuții separate, deși erau deja planificate la Președinție discuții oficiale în formatul conducerilor partidelor parlamentare. Vitalie Gamurari reamintește că „cele două partide au acuzat anterior, în mod mincinos, că PDM ar încerca să discute separat cu deputați din deja fostul bloc politic ACUM”. „Acest lucru s-a dovedit fals, iar astăzi avem dovada că PAS și PPPDA apelează, de fapt, la astfel de practici pe care le incriminau public”, susține Vitalie Gamurari.

Purtătorul de cuvânt al democraților menționează că cei din PAS și PPPDA își înșală în mod grav electoratul. „În loc să lucreze pentru salarii și pensii mai bune, așa cum au promis, declanșează războaie politice, acțiuni de șantaj în Parlament și încearcă să destabilizeze țara”.

„Denunțăm acțiunea lor și atragem atenția opiniei publice și diplomaților acreditați la Chișinău asupra acestui curs negativ spre care PAS și PPPDA deturnează dialogul politic”, a mai scris Vitalie Gamurari.

Blocul politic ACUM DA PAS a anunțat că nu participă la consultările anunțate de către șeful statului pentru data de 2 aprilie. În schimb, invită, în aceeași zi „deputații care nu sunt controlați de regimul oligarhic la discuții constructive în vederea îmbunătățirii, adoptării și implementării pachetului anti-oligarhic propus de către ACUM”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.