PAS promite să stopeze controalele abuzive care hărțuiesc antreprenorii

Partidul Acțiune și Solidaritate își propune să realizeze în viitorul Parlament cinci acțiuni imediate și decisive, care să ajute mediul de afaceri. Una dintre ele este stoparea controalelor abuzive care hărțuiesc antreprenorii. Potrivit echipei PAS, este inacceptabil să existe situații când chiar în primii ani de activitate companiile mici au câte zece controale într-un an, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, secretarul general al PAS, Andrei Spînu, a declarat că antreprenorii își asumă riscuri să deschidă companii, să investească în ele și să creeze locuri de muncă. Timp de 30 de ani, ei au văzut pe propria piele ce înseamnă vremurile rele. „Și acum se aud ecourile anilor 90, când cei șmecheri, prin presiuni și atacuri, prin ilegalități au preluat afacerile dumneavoastră și s-au îmbogățit din proprietățile statului. După 2001, era o glumă că în țară lucra o singură persoană. Se lucra pentru un singur om, pentru o singură familie și pentru un singur partid. Oamenii de afaceri se trezeau cu intimidări, arestări și preluări de afaceri, iar în cele mai mari industrii au fost monopolizate. Apoi au urmat încă 10 ani de contrabandă, de atacuri raider, de injustiție, perioadă în care mulți antreprenori din țară au decis să plece peste hotare”, susține candidatul PAS.

Potrivit lui, ieri, președintele Maia Sandu a vorbit într-un mesaj despre antreprenori și despre modul în care statul trebuie să se comporte. „Echipa PAS, echipa președintelui Maia Sandu, susține acest mesaj și se angajează în viitorul Parlament și Guvern să treacă de partea antreprenorilor, oamenilor de afaceri”, a menționat Andrei Spînu.

PAS promite să introducă cota zero la venitul reinvestit. Astfel, fiecare antreprenor să aibă mai mulți bani pentru a-și crește afacerea și pentru a crea locuri de muncă. Formațiunea mai promite să reducă birocrația și hârtiile, să stabilească reguli simple și clare, în mod special pentru companiile mici și mijlocii.

„Vom elimina monopolurile care îi blochează dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii. Aceste monopoluri duc și la creșterea prețurile, fapt pe care-l observăm în ultima perioadă. Vom face investiții în infrastructură care să ajute companiile să crească”, a mai spus Andrei Spînu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.