PAS o înaintează pe Olesea Stamate în circumscripția Hâncești

Partidul Acțiune și Solidaritate o înaintează pe fosta ministră a justiției, Olesea Stamate, la funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală nr. 38, Hâncești, unde pe 15 martie vor avea loc alegeri parlamentare noi. Decizia a fost luată la ședința de sâmbătă, 18 ianuarie, a Consiliului Politic Național al formațiunii, transmite IPN.

După ședință, lidera PAS, Maia Sandu, a declarat într-o conferință de presă, că Olesea Stamate nu este membru de partid, însă formațiunea a decis să-i acorde sprijin în acest scrutin. PAS face apel către alte partide proeuropene, în special către colegii din Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, să susțină acest candidat. În opinia sa, Olesea Stamate are șanse foarte bune și va fi un deputat pe potriva așteptărilor cetățenilor. „Doamna Stamate este o mare luptătoare pentru reforma justiției, o luptătoare pentru combaterea corupției. Este specialist în drept și Parlamentul Republicii Moldova are nevoie de asemenea spacialiști veritabili”, a spus Maia Sandu.

În aceeași ședință, Consiliului Politic Național a adoptat o declarație în care a constatat că „Guvernul a luat economiile autorităților locale destinate finanțării educației și a cheltuielilor capitale, fără a le consulta în privința redistribuirii resurselor”. Acest fapt, în viziunea formațiunii, a dus la încalcarea principiilor de bază ale administrației publice locale și autonomia financiară locală. PAS cere Guvernului publicarea datelor detaliate, pe localități, cu privire la economiile autorităților locale, disponibile la 31 decembrie 2019 și informarea cetățenilor despre motivele deciziei de a nu pune la dispoziția autorităților locale în 2020 a economiilor făcute în anul precedent.

Totodată, formațiunea cere consultarea autorităților locale cu privire la redistribuirea resurselor și identificarea soluțiilor pentru finanțarea proiectelor planificate la nivel local.

  • Maia Sandu despre decizia CPN PAS
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.