PAS ar putea contesta la CC o parte din ultimele modificări de la Codul Electoral

Partidul Acțiune și Solidaritate va contesta la Curtea Constituțională modificările la codul electoral care vor veni în contradicție cu standardele Comisiei de la Veneția. Despre aceasta a anunțat Sergiu Litvinenco, deputat al Fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate în cadrul dezbaterilor publice „Modificările la Codul Electoral: avantaje și riscuri pentru democrație”, organizate de Agenția de presă IPN.

„Noi vom analiza încă o dată în ce măsură unele reguli noi îl favorizează pe un anumit concurent electoral. Noi dorim un proces electoral liber și corect, un proces electoral în care cei doi concurenți electorali din turul doi, în special, dar nu doar cei doi, eu mă refer la toți cei care vor dori să participe, să fie în condiții de egalitate și să nu fim în situația în care cineva beneficiază de anumite avantaje care nu i se cuvin”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Totodată, deputatul PAS susține că modificările în legislație nu trebuie doar votate, dar și aplicate. Astfel, legile fără aplicabilitate nu-și au rostul.

„Doar atunci când vom avea un scrutin liber și corect, doar atunci vom putea spune că lucrurile decurg în mod normal, dar până atunci, contează cum se aplică legea. Poți să interzici orice în lege, inclusiv aceeași corupție electorala, și aceleași cadouri electorale, și aceleași fundații, însă, atâta timp cat legile nu sunt aplicate, atâta timp lucrurile nu se vor schimba”, a concluzionat deputatul Sergiu Litvinenco.

Dezbaterile „Modificările la Codul Electoral: avantaje și riscuri pentru democrație” sunt ediția a 144-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundația germană Hanns Seidel.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.