Partidul Verde Ecologist s-a lansat în campania electorală la Hidrocentrala de la Dubăsari

Partidul Verde Ecologist s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 iulie în preajma Hidrocentralei de la Dubăsari. Partidul intră în campanie cu sloganul: „Verde pentru sănătate şi viitor!”. Echipa e compusă din 52% doamne, pentru „ca să arătăm că dorim o societate unde femeia are dreptul la respect şi în care este egalitate în toate”, a spus liderul partidului, Vitalie Marinuța. Acesta a precizat că pe lista Partidului Verde Ecologist se regăsesc tineri şi profesionişti din capitală şi alte localităţi ale ţării. Peste 70% dintre aceştia au studii superioare, notează IPN.

Liderul partidului a menţionat că formațiunea a decis lansarea în campanie în preajma Hidrocentralei de la Dubăsari pentru că e un loc simbolic pentru problemele majore prin care trece Republica Moldova şi societatea, loc care reflectă probleme de bază care afectează parcursul vieţii cetăţenilor moldoveni, „loc care simbolizează ce avem astăzi în Republica Moldova şi ce nu ar trebui să avem în viitor”. Vitalie Marinuța a precizat că prioritară pe agenda partidului este problema râului Nistru, care, din cauza activității umane, riscă să-şi piardă apele. „Majoritatea oraşelor mari sunt conectate la râul Nistru. 70% din teritoriul ţării depinde de sănătatea acestui fluviu. Problema râului Nistru este una despre care toţi guvernanţii de până acum au tăcut şi, dacă şi noi nu vom vorbi, el riscă să ajungă un dezastru ecologic”, a declarat Vitalie Marinuța.

Olga Afanas, prima pe lista candidaţilor la funcţia de deputat din partea Partidului Verde Ecologist, profesoară, activistă civică, psiholog, consilier de dezvoltare personală, femeie de afaceri, a menţionat că decizia de a se implica în politică a fost inspirată de „oamenii oneşti din această echipă, dedicaţi unor cauze pentru oameni”.  „Mă regăsesc totalmente în această echipă. E o echipă de oameni cu valori, dedicaţi. Toate categoriile de persoane sub reprezentate, care până astăzi nu au fost reprezentaţi. În Republica Moldova 5-6% din populaţie sunt persoane cu dizabilităti, care au un potenţial intelectual, cultural, social enorm pe care Republica Moldova la moment îl realizează într-o măsură foarte mică. Nu mi se pare corect, noi merităm să fim reprezentaţi”, a fost mesajul Olgăi Afanas, care și ea are o dizabilitate locomotorie.

Activistul civic, jurnalistul Oleg Brega, care se regăseşte pe lista candidaţilor la funcţia de deputat din partea partidului, a menţionat că intenţia lui este de a apăra şi reprezenta drepturile omului, diversitatea. „E timpul ca despre drepturile omului să se vorbească nu doar în universităţi, organizaţii internaţionale, la CEDO, ci şi în familie, grădiniţă, şcoală, TV, Parlament, la poliţie şi în instanţele de judecată. Ca să fie atât de bună justiţia încât să nu mai ajungă dosare la CEDO care iau din bugetul public milioane de euro. Vreau să fiu un fel avocat al poporului în Parlament”, a spus activistul. Oleg Brega a adăugat că vine să apăre drepturile oamenilor, inclusiv ale celor din puşcărie, care stau condamnaţi pe nedrept şi sunt ţinuţi în condiții inumane. După el, statul de drept porneşte de la drepturile elementare, inclusiv cele sociale. „Sunt cu verzii ecologişti, cu simbolul floarea-soarelui. Găsiţi-ne pe buletinul de vot la coadă şi făceţi-ne să ajungem cei dintâi, ca să aducem prospeţime în viaţa politică”, a îndemnat Oleg Brega.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.