Partidul Șor a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu mandatul lui Ilan Șor

Partidul politic Șor a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu hotărârea Parlamentului privind încetarea de drept a mandatului de deputat al lui Ilan Șor. Formațiunea solicită ca acțiunea hotărârii să fie suspendată, transmite IPN.

Formațiunea consideră că decizia Parlamentului de a-l lipsi pe Ilan Șor de mandatul de deputat este ilegală, abuzivă, care contravine cadrului legal, legii supreme și încalcă grav drepturile fundamentale ale unui ales al poporului în lipsa unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile.

Reprezentanții formațiunii îi solicită Curții să nu valideze următorul deputat de pe lista formațiunii până la examinarea sesizării. Și asta pentru a nu afecta drepturile constituționale ale lui Ilan Șor în calitate de deputat ales și pentru a nu admite consecințe iremediabile.

Săptămâna trecută, liderul Partidului politic Șor, Ilan Șor, a rămas fără mandatul de deputat după ce Parlamentul a luat act de decizia Curții de Apel Chișinău prin care politicianul a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare. Prin hotărârea Curții de Apel Chișinău din 13 aprilie, Ilan Șor a fost recunoscut vinovat de escrocherie și spălare de bani săvârșită în proporții deosebit de mari de un grup criminal organizat. Totodată, instanța de apel l-a privat de dreptul de a ocupa funcții în sistemul bancar pe termen de cinci ani, dar și a dispus încasarea de la politician a sumei de 5,2 miliarde de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.