„Partidul Nostru” a organizat un marş pentru alegeri corecte. ALEGERI 2015

Activişti şi susţinători ai „Partidul Nostru” au mărşăluit de la Circ spre Piaţa Marii Adunări Naţionale, avându-i în fruntea coloanei pe liderul formaţiunii, Renato Usatîi, candidat la Primăria oraşului Bălţi, şi pe Iulian Caşu, candidat la funcţia de primar al capitalei. Acţiunea a fost una electorală şi a avut genericul: „Pentru alegeri corecte”, transmite IPN.

Participanţii la marş s-au deplasat de la Circ pe bulevardul Grigore Vieru, pe o bandă de circulaţiei, iar apoi pe Bănulescu-Bodoni, unde traficul a fost sistat. Aceştia au scandat lozinci pe fundalul cântecelor patriotice ruseşti, interpretate de o orchestră care se deplasa înaintea coloanei. Ajunşi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, manifestanţii au onorat imnul de stat.

Renato Usatîi a menţionat că la marş s-au adunat cei care ştiu că libertatea şi drepturile omului pot fi protejate doar prin rezistenţă şi prin acţiuni de protest contra regimului oligarhic instaurat. Potrivit lui Usatîi, această acţiune este „contra minciunii, a demagogiei, contra acţiunilor ilegale şi contra celor care trebuie să plece de la conducerea ţării o dată pentru totdeauna, pentru că doar poporul este stăpânul acestui stat”.

Candidatul „Partidul Nostru” la funcţia de primar al capitalei, Ilian Caşu, a declarat că cei prezenţi la marş nu sunt doar susţinători sau membri ai Partidului Nostru, ci au venit în primul rând în calitate de cetăţeni, care le cer autorităţilor, aşa cum prevede legislaţia, alegeri libere şi corecte. „Avem îngrijorări fondate că regimul este capabil de orice. Dacă nu scoate pe nimeni din cursă, este tentat la sigur să recurgă la fraude, pentru că o ştim că au pierdut încrederea oamenilor”, a menţionat Ilian Caşu.

  • ilian casu despre mars.mp3
  •     0
  •   

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.