Partidul Legii și Dreptății: Milităm pentru lichidarea consiliilor raionale

Justiție reformată prin excluderea oamenilor corupți din sistem, reforma administrației publice locale prin eliminarea consiliilor raionale și investiții masive în educație și sistemul de sănătate. Sunt prioritățile Partidului Legii și Dreptății condus de fostul ministru al finanțelor, Mariana Durleșteanu și de generalul Nicolae Alexei. Potrivit reprezentantului formațiunii, Republica Moldova are nevoie de o resetare totală a tuturor domeniilor de activitate, iar pentru a realiza aceste obiective este necesară accederea la putere a oamenilor profesioniști și integri, notează IPN.

În timpul celei de-a treia ediții a dezbaterilor electorale din seria „Analizăm Cererea și Oferta electorală-2021”, organizate de IPN, reprezentantul Partidului Legii și Dreptății a menționat că prioritățile formațiunii sale sunt modernizarea educației, sistemului de sănătate, dezvoltarea economică și reforma administrației publice locale.

„Educația, tineretul și sportul sunt prioritățile noastre. Un stat fără educație, fără copiii educați nu are sorți de izbândă. Cel de-al doilea domeniu prioritar pentru noi sunt sănătatea și protecția socială. În sistemul sănătății nu s-au făcut investiții de ani de zile, nu s-au reparat spitale, de aceea această pandemie ne-a adus mii de decese. Vrem să lichidăm consiliile raionale și președinții de raioane, pentru că ele reprezintă o risipă de bani, anual se cheltuie de la 40 la 70 milioane de lei care sunt cheltuite doar pentru susținerea birocrației”, a spus Vasile Ceban, candidat la funcția de deputat pe lista Partidului Legii și Dreptății.

Potrivit lui Vasile Ceban, atât timp cât Republica Moldova nu va insista pe eradicarea fenomenului corupției, țara nu va atrage investitori străini și nu se va putea dezvolta economic.

„Ne dorim reformarea justiției prin verticalitatea celor care vin în politică, este timpul să curățăm sistemul justiției. Partenerii noștri europeni au vărsat milioane de euro în reforma justiției și efectul este zero, dar s-au simulat unele procese, s-au reparat clădirile și atât. Partidul Legii și Dreptății își propune reforma justiției prin aducerea oamenilor profesioniști și integri în capul mesei, întrucât investitorii au nevoie de o stabilitate”, a spus Vasile Ceban.

Din punct de vedere economic, formațiunea își propune promovarea produsului autohton, introducerea noilor tehnologii în agricultură și încurajarea exporturilor.

„Partidul Legii și Dreptății a venit la aceste alegeri cu sloganul „Restartăm Moldova” pentru că situația în Republica Moldova este deplorabilă, dorim să restartăm totul și să construim o țară fără corupție, să dezvoltăm industria, să îmbunătățim situația materiala a cetățenilor”, a mai spus Ceban.

La alegerile parlamentare din 11 iulie, concurentul electoral Partidul Legii și Dreptății se va regăsi pe buletinul de vot cu numărul 16.

La cea de-a treia dezbatere electorală din seria „Analizăm Cererea și Oferta electorală – 2021” au mai participat reprezentantul Partidului Acțiune și Solidaritate și reprezentantul Alianței pentru Unirea Românilor.

La cea de a patra dezbatere electorală IPN, care va avea loc vineri, 2 iulie, cu începere de la ora 11:15, au fost invitați concurenții electorali: Blocul Electoral „Renato Usatîi”, Partidul Acasă Construim Europa și Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

Agenția IPN desfășoară dezbaterile electorale cu sprijinul Fundației germane Hanns Seidel, în cadrul ciclului de dezbateri „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.