Participanţii “Redescoperă Moldova” au vizitat 250 de destinaţii turistice unicale parcurgând în sumă 15 mii de kilometri

Participanţii “Redescoperă Moldova” au vizitat 250 de destinaţii turistice unicale parcurgând în sumă 15 mii de kilometri

Peste 250 de destinaţii turistice unicale au fost redescoperite de participanţii proiectului Redescoperă Moldova, cele cinci automobile parcurgând circa 15 000 de kilometri prin toate raioanele ţării.  Proiectul a fost desfășurat , în parioada 20-27 august 2012, sub patronajul Premierului Republicii Moldova, Vlad Filat, cu suportul Partenerului General, compania Moldcell şi a partenerilor Benett Auto și Victoria Asigurări. Operatorul de telefonie mobilă Moldcell a oferit Internet ca lumea pentru ca toţi cei împătimiţi de internet sa redescopere Moldova prin prisma bloggerilor.

Fiecare dintre cei 20 de bloggeri din Republica Moldova a vizitat circa 100 de obiective turistice, inclusive, rezervaţii pesagistice, monumente culturale și istorice. Potrivit organizatorilor proiectului, “Redescoperă Moldova” s-a adeverit a fi cel mai mare campanie de promovare a atracţiilor turistice din Republica Moldova, în reţelele de socializare fiind stocate peste 2000 de fotografii ale locurilor vizitate.

Participanţii la proiect au redescoperit locaţii care fac parte din nomenclatorul monumentelor naturale, culturale sau istorice, dar au avut parte de o serie de întâlniri cu o serie de personaje, inclusiv, primari, reprezentanţi ai confesiunilor și persoane cu vârste de peste 100 de ani.

Proiectul a  finalizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale în data de 27 august 2012, în cadrul manifestaţiilor organizate cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova.

Imaginile realizate pe parcursul proiectului vor fi adunate în scurt timp pe site-ul oficial al proiectului www.redescopera.md. Astfel, informaţia despre majoritatea destinaţiilor turistice ale ţării va fi accesibilă tuturor doritorilor de a redescoperi frumuseţile Republicii Moldova.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.