Participanții la proteste pot purta măști sau să aibă fața acoperită. Cel puțin legislația nu interzice acest lucru, în condițiile în care manifestația este pașnică. Ca reacție la unele proteste mai puțin pașnice se discută despre posibilitatea de a interzice acoperirea fețelor în timpul manifestațiilor. Solicitat de IPN, avocatul Victor Panțîru a declarat că drepturile omului nu trebuie limitate în favoare ușurării muncii polițistului. În opinia sa, din contra, trebuie identificate soluții, astfel încât drepturile obținute de a protesta liber și pașnic să rămână intacte, iar serviciile de profil să-și facă treaba.
Avocatul a menționat că prevederile legislației moldovenești cu privire la întruniri sunt apreciate la nivel european pentru viziunile democratice asupra garantării dreptului la libera exprimare. Acestea sunt calificate, inclusiv de Consiliul Europei, ca fiind foarte democratice. Potrivit avocatului, există discuții privind necesitatea introducerii interdicției de a acoperi fața în timpul protestelor, însă argumentele pro modificare sunt inferioare celor formulate împotrivă.
Victor Panțîru a menționat că eventuale modificări ar lăsa loc de interpretare și abuz. „De exemplu, un judecător vine de la un meci de fotbal, desenat pe față în stilul echipei pe care o susține. Și pentru că această echipă a câștigat, împreună cu alți microbiști, merge de pe stadion să sărbătorească în Piața Marii Adunări Naționale, victoria echipei. Este o acțiune pașnică. Persoanele au fața acoperită. Aceasta înseamnă că poliția trebuie să-i disperseze sau să-i rețină?”, spune avocatul.
Potrivit lui, în cadrul poliției există servicii specializate care trebuie să facă investigațiile de rigoare pentru a identifica persoanele rău-intenționate, chiar dacă acestea au fața acoperită. Activitatea poliției nu se limitează doar la ceea ce este vizibil pentru publicul larg, ci există metode de identificare a celor care manifestă comportament violent, de exemplu, sau în cazul în care sunt implicați minori.