Parlamentul se convoacă în sesiune extraordinară pe 16-17 august

Parlamentul urmează să se convoace în sesiune extraordinară pentru a examina proiecte de acte normative de importanță social-economică și politică pentru Republica Moldova. La cererea președintelui Parlamentului, Igor Grosu, Biroul permanent al legislativului urmează să se convoace în ședință, transmite IPN.

Biroul permanent urmează să examineze solicitarea de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară în perioada 16-17 august.

Inițiativa de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară este motivată de necesitatea de a examina în mod prioritar unele proiecte prezentate de către Guvern. În cererea șefului legislativului, depusă la Biroul permanent, se menționează și despre necesitatea de a fi examinate o serie de inițiative legislative ale deputaților, ce reglementează domeniul eficienței energetice, domeniul cadastral, reforma sistemului social etc.

Proiectul ordinii de zi pentru sesiunea extraordinară a Parlamentului urmează a fi aprobat de Biroul permanent, care se convoacă miercuri, 16 august, ora 10.00.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care legislativul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiuni extraordinare sau speciale, la cererea președintelui țării, a președintelui Parlamentului sau a unei treimi din deputați.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.