Parlamentul European solicită sprijin adecvat pentru Moldova și Ucraina în aderarea la UE, Siegfried Mureșan

Parlamentul European solicită sprijin adecvat pentru Republica Moldova și Ucraina în procesul de aderare la Uniunea Europeană, a menționat deputatul european Siegfried Mureșan, vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European, într-o declarație de presă. Instituțiile europene și statele membre au fost îndemnate într-o rezoluție să aloce sprijin financiar și tehnic acestor două țări, transmite IPN.

„Tocmai am votat, cu largă majoritate în plenul Parlamentului European, o rezoluție, cosemnată de mine, privind necesitatea sprijinului continuu al Uniunii Europene pentru Ucraina. În textul rezoluției, reiterăm obiectivul nostru clar de a aloca sprijin politic, economic, umanitar și militar cât timp cât este nevoie până la victoria Ucrainei în fața Rusiei.
În același timp, salutăm începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Considerăm că integrarea europeană a celor două țări reprezintă o investiție într-o Europă mai unită și mai puternică. Tocmai de aceea, la propunerea mea, am solicitat instituțiilor europene și statelor membre, în textul rezoluției, să alocăm sprijin financiar și tehnic adecvat Republicii Moldova și Ucrainei în procesul de aderare la Uniunea Europeanăˮ, a comunicat Siegfried Mureșan.

Deputatul european a precizat că această rezoluție a fost adoptată în prima sesiune plenară a noului mandat tocmai pentru a arăta că Ucraina și Republica Moldova rămân o prioritate a Parlamentului European.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.