Parlamentul a luat act de demisia Guvernului

Parlamentul a luat act de demisia prim-ministrului şi a întregului Cabinet de miniştri. Hotărârea a fost aprobată cu majoritate de voturi în cadrul şedinţei de astăzi, 18 iunie, a Parlamentului, transmite IPN.

Tot astăzi, premierul demisionar Chiril Gaburici a remis preşedintelui Nicolae Timofti scrisoarea oficială în care îşi exprimă refuzul de a exercita interimatul funcţiei de prim-ministru până la formarea noului guvern. În aceste circumstanţe, şeful statului poate numi în calitate de prim-ministru interimar, conform prevederilor din Constituţia Republicii Moldova, un alt membru al Cabinetului de miniştri.

Juriştii guvernului au precizat că premierul interimar se numeşte respectând principiul ierarhic. Respectiv, preşedintele urmează să-l aleagă pe unul din cei trei prim-vicepremieri: Natalia Gherman, Stephane Bride sau Victor Osipov.

Prim-ministrul Chiril Gaburici şi-a anunţat demisia la 12 iunie, accentuând că gestul său nu este unul politic. În declaraţia sa de demisie, Chiril Gaburici a menţionat că pentru a schimba sistemul creat în ţară are nevoie de instrumente suplimentare şi de sprijin din partea partidelor politice, de care însă nu dispune.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.