PACE s-a lansat în campania electorală. Echipa a adus un sicriu la eveniment

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) s-a lansat în campania electorală, alegând pentru eveniment satul Zăicana, raionul Criuleni. Echipa PACE a regizat o procesiune funerară, lângă o casă părăsită. O fată îmbrăcată în haine naționale este ajutată să iasă dintr-un sicriu, își pune o coroniță de flori pe cap și recită o poezie, fiind aplaudată la final de membrii formațiunii, transmite IPN.

În discursul rostit după această prezentare, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, fost șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, a declarat că, dacă formațiunea ajunge în Parlament, va promova proiecte de legi care prevăd salarii minime de 10 mii de lei pentru polițiști și locuințe garantate pentru ei. Va iniția un program de reîntoarcere a moldovenilor plecați peste hotare, va implementa votul electronic pentru cei din diasporă, dar și programe de susținere a mediului de afaceri.

Vârsta medie a candidaților de pe lista PACE este de 35 de ani. Din echipă face parte Bogdan Cazacu, economist care a făcut studii în Japonia, dar și alți cinci economiști, medici, businessmeni. Pe listă este Denis Sava, student, președinte al organizației de tineret a partidului, Irina Struțescu, președintă a organizației de femei. Valentina Geamănă, profesoară, care a muncit mai mulți ani peste hotarele țării și, după ce a revenit acasă, a implementat proiecte pentru persoane cu dizabilități și victime ale violenței, a specificat președintele PACE. „Știm cum să construim Europa în țară, fără bandiți și narcomani”, a mai spus Gheorghe Cavcaliuc.

Xenia Olari, membră a partidului, a menționat că PACE a pregătit 100 de proiecte de legi și hotărâri și a stabilit relații cu mii de investitori. Ea a făcut și o retrospectivă a proiectelor promovate de Gheorghe Cavcaliuc când era în funcție la Inspectoratul General al Poliției, menționând:  „Bunicii grijulii”, „Securitatea de vecinătate”, „O jucărie pentru zâmbetul copilului”.

PACE a distribuit zeci de mii de măști, a plantat un parc cu peste 4 mii de copaci. 1000 de copii au primit cadouri de Crăciun din partea PACE, iar femeilor care suferă de cancer la sân le-au fost distribuite proteze.

Alexei Sivuni, vicepreședinte PACE, a precizat că în partid s-au înscris 19 mii de persoane. Formațiunea politică are 24 de organizații teritoriale în republică și 11 – peste hotarele țării.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.