Igor Dodon spune că Genderdoc-M a depus plângere pe numele său. Reacția organizației

Organizația Genderdoc-M, care promovează drepturile comunității LGBT în Republica Moldova, a depus o plângere penală și contravențională la poliție pe numele ex-președintelui țării, Igor Dodon, pentru instigare la ură. Într-o postare pe rețelele de socializare,  Igor Dodon precizează că plângerea are la bază o frază admisă în angajamentul său electoral, transmite IPN.

„Nu vom permite implementarea propagandei LGBT în școli și în Chișinău, deoarece acest lucru este inacceptabil atât pentru majoritatea cadrelor didactice, cât și pentru părinții și familiile care au copii la școală”. Aceasta este mesajul pe care  Genderdoc-M l-a considerat instigare la ură, precizează Igor Dodon. „Și tot, după părerea lor, cade sub incidența Codului Contravențional și Codului Penal (Instigarea la acțiuni violente pe motive de prejudecată), invocând faptul că nu există cercetări sau studii care să demonstreze că societatea, profesorii, părinții, copiii ar fi deranjați de propagarea LQBT în școli”, mai spune liderul socialist.

Igor Dodon insistă că neacceptarea propagandei LGBT în școli reprezintă „poziția sa în calitate de cetățean și tată, care întotdeauna a militat pentru păstrarea tradițiilor sănătoase și va susține în continuare această cauză”.

Actualizare /17:19/ Angela Frolov, administratoare Genderdoc-M, a comentat pe seama anunțului lui Igor Dodon că din dosarele pe care le are organizația cu ex-președintele țării, unul e la CEDO și al doilea în instanță. „Deci, ambele au trecut de mult timp în urmă de procedura de investigații și ambele sunt pe alte declarații homofobe făcute de el. Plus, declarația pe care spune că am depus-o nici nu a fost făcută în acest an, cel puțin nu am documentat-o noi. Întrebare: Cum credeți, de ce Dodon a scris această postare în septembrie 2024?”, a remarcat Angela Frolov.

Administratoarea Genderdoc-M a mai precizat că un an în urmă, în campania electorală a primarilor, socialiștii au distribuit ziare cu conținut homofob, la care Genderdoc-M a depus plângere și acestea au fost extrase. Timp de un an socialiștii nu răspundeau la invitația de a da explicații poliției. „Acum, la Dodon s-a trezit conștiința (nu)” și a mers să depună explicații, după care a și scris o postare despre cât de repede Maia Sandu acționează în a ne proteja pe noi, persoanele LGBT”, a mai menționat Angela Frolov.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.