Opoziţia discreditează moţiunea de cenzură, declaraţii

Opoziţia, prin înaintarea moţiunii de cenzură Guvernului Filip, discreditează moţiunea de cenzură ca instrument democratic. Declaraţii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

Analistul Victor Gurău consideră că opoziţia face abuz şi înaintează fără temei moţiuni de cenzură. „S-a întâmplat ca şi în cazul distincţiilor de stat. Acestea fiind împărţite la stânga şi la dreapta, şi-au pierdut valoarea. La fel şi-a pierdut valoarea şi moţiunea de cenzură, care a ajuns să fie utilizată anapoda”,  a declarat Gurău.

Alexandru Cauia, preşedintele organizaţiei de tineret a PDM consideră că „moţiunea de cenzură şi protestele sunt instrumente democratice pe care trebuie să le folosească opoziţia. La noi opoziţia face abuz de aceste valori doar pentru ca să ajungă la putere. Ei au discreditat aceste valori”, a spus Cauia.

Alexandru Solcan, decanul facultăţii Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative a USM, la fel a opinat că opoziţia parlamentară a făcut abuz de instrumentele democratice oferite de Constituţie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.