Operatorul de transport „Sarvalteh Auto” se declară victima ilegalităților concurenților

Conducerea operatorului de transport „Sarvalteh Auto” SRL susține că este acuzată pe nedrept de către reprezentanții companiilor concurente ,,Ednateric Trans” și SRL ,,Transeric Tur”, iar unul dintre atacurile care îi prejudiciază companiei imaginea a avut loc acum două zile.

Într-o conferință de presă la IPN, reprezentanții „Sarvalteh Auto” au declarat că, de fapt, ei sunt victima unor ilegalități din partea celor două companii, în persoana conducătorilor și a angajaților, care îi șantajează, îi amenință și le distrug bunurile, cu scopul de a le prelua afacerea.

Reprezentanții SRL „Sarvalteh Auto” cer să li se facă dreptate, menționând că au înregistrat prejudicii de milioane de lei, le-au fost incendiate autocare, și nu doar pe teritoriul Moldovei. Aceștia solicită implicarea președintelui țării, a premierului, a ministrului afacerilor interne și a Procuraturii în investigarea obiectivă a situației.

Făcând o prezentare companiei, Mariana Capandji, angajată, a spus că „Sarvalteh Auto” este cel mai mare transportator de pasageri din sudul țării. Compania a fost creată în anul 2005, iar astăzi operează zece curse internaționale și cinci interurbane. Pe lângă cursele regulate, operează și curse ocazionale. Întreprinderea numără în jur de 80 de angajați. Pe parcursul anului 2018, „Sarvalteh Auto” a transportat peste 270 de mii de pasageri, iar impozitele achitate anual în bugetul de stat depășesc trei milioane de lei. Mariana Capandji a mai spus că în toți anii de activitate, compania niciodată nu a fost vizată în transportări de substanțe interzise, ca anabolizante, țigări sau droguri.

„Acuzațiile lor (a reprezentanților ,,Ednateric Trans” și SRL ,,Transeric Tur”) au sunat ca și acea zicală: „Hoțul strigă: prindeți hoțul!”. Întrebați orice transportator sau persoană care a avut cu ei măcar o tangență și fiecare o să vă spună că, de fapt, activitatea lor de bază este nu transportarea pasagerilor, ci contrabanda de țigări, anabolizante și droguri”, a declarat administratorul „Sarvalteh Auto”, Victor Sarioglo.

Victor Sarioglo spune că a fost învinuit de cei de la ,,Ednateric Trans” că ar avea protecția reprezentanților fostului regim, în realitate nu cunoaște aceste persoane decât de la televizor.

Igor Arseniuc, șofer al companiei, a povestit că în ianuarie, în capitala Rusiei, autobuzul în care dormeau a fost incendiat. Dacă un trecător nu i-ar fi alertat la timp, azi nu mai erau în viață. „Două persoane, conducătorii acelui SRL (,,Ednateric Trans”), care sunt învinuiți de incendiere, sunt fugari”, a spus șoferul.

Grigori Cheleș, un alt angajat al companiei, a povesti că a fost amenințat de reprezentanții companiei concurente, i s-a cerut să nu mai staționeze la Gara Auto Sud, de unde pornesc autobuzele companiei. Potrivit lui, „cei doi nu aveau frică de nimeni, nici chiar de poliția care venea la fața locului, dar nu întreprindea nicio măsură”.

Avocatul Sergiu Vițu a declarat că urmează să fie înaintat un demers către conducerea Procuraturii Generale prin care va solicita urgentarea examinării cauzei penale intentate ca urmare a incendierii autobuzelor.

  • Victor Sarioglo despre activitatea companiei
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.