ONG-urile de nivel local sunt încurajate să acceseze un program de granturi

Organizațiile nonguvernamentale de nivel local sunt încurajate să participe la un program de granturi, cu susținere europeană, pentru dezvoltarea societății civile din Republica Moldova. ONG-urile vor putea obține de la o mie până la 60 de mii de euro pentru activități de mobilizare comunitară, informare și sensibilizare a cetățenilor, transmite IPN.

Programul de granturi are un buget de trei milioane de euro și urmărește desfășurarea de acțiuni care să promoveze și să monitorizeze transparența administrațiilor publice locale. De asemenea, programul vine să sporească nivelul de educație civică, gândirea critică, să promoveze diversitatea culturală, coeziunea socială și comunicarea la nivel local și regional.

Directorul de proiect, Mircea Eşanu, a declarat, la evenimentul de lansare a programului, că durata acestuia este de trei ani și că, până în 2021, vor putea fi finanțate până la 150 de propuneri de proiecte ale ONG-urilor, orientate spre promovarea principiilor bunei guvernări în Republica Moldova. Potrivit lui Mircea Eşanu, sondajele de opinie arată că mulți cetățeni nu sunt de acord cu direcția în care merge țara, iar ceea ce îi deranjează este faptul că ei nu își văd propria contribuție în a schimba lucrurile.

Eligibile pentru finanțate sunt doar organizațiile obștești. Cetățenii care nu foc parte dintr-o asociație obștească pot merge cu ideile lor la un ONG local sau regional, care să aplice la program. „Ne așteptăm să scoatem din casă oamenii care au idei interesante. Să vedem ce pot face în propria localitate. Să vină să pună umărul la soluționarea problemelor”, a spus Mircea Eşanu.

Detalii despre modalitatea de depunere a dosarelor pot fi găsite pe pagina web a proiectului – Dezvoltarea Societății Civile la nivel local în Republica Moldova.

  • mircea esanu despre proiect.mp3
  •     0
  •   

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.