OIM Moldova promovează coeziunea socială între refugiați și comunitățile gazdă

OIM Moldova, alături de Biroul pentru Relații cu Diaspora, Primăria Hîrbovăț și membri ai diasporei, a inaugurat un nou teren de joacă în Hîrbovăț, raionul Anenii Noi. Proiectul face parte din inițiativa „DAR 1+3” și își propune să întărească legăturile sociale dintre refugiații ucraineni și comunitățile locale.

Proiectul, realizat în colaborare cu Biroul pentru Relații cu Diaspora, Primăria Hîrbovăț și sprijinul financiar al diasporei, a avut ca obiectiv consolidarea coeziunii sociale între refugiații ucraineni și comunitatea locală.

Noua zonă de agrement include locuri de joacă, spații de relaxare și facilități recreative menite să stimuleze interacțiunea socială și participarea activă a locuitorilor din Hîrbovăț.

„Comunitățile diasporei au o capacitate unică de a contribui la dezvoltarea locală, servind drept punți între culturi, idei și resurse,” a declarat Ester Ruiz de Azua, șefa Misiunii OIM Moldova.

Contribuțiile lor financiare nu numai că favorizează dezvoltarea socială și economică, dar ajută și la păstrarea patrimoniului cultural și a identității Republicii Moldova, mai spune șefa OIM Moldova.

Primarul comunei Hîrbovăț, Croitor Rodica, a adăugat: „Suntem onorați să deschidem acest spațiu extraordinar pentru tineri, inclusiv refugiați. Această inițiativă consolidează relațiile sociale active și incluzive în comunitatea noastră.”

Proiectul din Hîrbovăț este unul dintre cele 16 câștigătoare în cadrul programului guvernamental „Diaspora reușește acasă DAR 1+3”, sprijinit de OIM cu ajutorul finanțării generoase din partea Guvernului SUA.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.