Oamenii care au investit într-un bloc neautorizat din Chișinău au venit la Primărie

Oamenii care au cumpărat apartamente în complexul locativ neautorizat de pe strada Alexandru cel Bun, 115 au venit astăzi la Primărie. Viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a menționat în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale că va fi convocată o ședință specială pentru a propune soluții, transmite IPN.

Este vorba despre mai multe blocuri de locuit construite în anii 2014-2015, două dintre care nu au avut autorizație de construcție. Viceprimarul sugerează că astăzi oamenii sunt trimiși „de către unele persoane” la Primărie să ceară autorităților să soluționeze această problemă. Ilie Ceban a spus că Primăria este gata să-i ajute pe oamenii care au cumpărat apartamente în aceste blocuri, însă doar cu identificarea soluțiilor legale. Municipalitatea nu poate emite acte la blocuri neautorizate, construite cu aproape zece ani în urmă.

O propunere este să i se solicite Parlamentului să adopte derogări de la lege ca să poată fi autorizat blocul post-factum. Doar așa Primăria va putea elibera acte fără să încalce legea. Autoritățile municipale vor face toate demersurile necesare, vor invita reprezentații acestui grup de persoane să lucreze la fiecare demers, să identifice soluțiile. Dar fără implicarea Guvernului, Parlamentului, această problemă nu va putea fi rezolvată, a adăugat viceprimarul Ilie Ceban.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.