„O şcoală pentru toţi!” – campanie inedită pentru susţinerea educaţiei incluzive în Moldova

19 septembrie 2014 - Alianţa ONG-urilor active în domeniul Protecţiei Sociale a Copilului şi Familiei (APSCF), în colaborare cu Synergetica Eur-Est lansează, pe 24 septembrie, în premieră, campania socială „O şcoală pentru toţi!”

Scopul campaniei este de a mări numărul activităţilor dedicate Educaţiei Incluzive în ţara noastră. Cu această ocazie, în perioada aprilie 2014 - martie 2015 se desfăşoară activ, proiectul „Dinamizarea Procesului de Educaţie Incluzivă în Republica Moldova”, finanţat de Civil Society Education Fund, prin Global Campaign for Education şi implementat de APSCF. (Detalii proiect: www.aliantacf.md.

„Se doreşte creşterea rolului societăţii civile din Republica Moldova în procesul de susţinere a politicilor şi practicilor în domeniul Educaţiei Incluzive în concordanţă cu obiectivele de dezvoltare ale mileniului”, menţionează Liliana Rotaru, director CCF Moldova, membru APSCF

Proiectul „Dinamizarea Procesului de Educaţie Incluzivă în Republica Moldova”, va culmina, în prima parte a anului 2015, cu „Gala Educaţiei Incluzive” - eveniment în cadrul căruia vor fi premiaţi profesorii care au reuşit să dezvolte şi să aplice cu succes practici de educaţie incluzivă

În  acest context, în cadrul Civic Fest 2014 este anunţată o strângere de fonduri pentru organizarea acestei festivităţi de importanţă naţională marcantă pentru întreg procesul de educaţie incluzivă care se defăşoara de ani buni în ţara noastră.

„Campania „O şcoală pentru toţi” este unul dintre primele noastre proiecte de acest fel şi este menit să ajute la promovarea practicilor incluzive în Moldova. Sperăm că Civic Fest va servi drept cea mai bună platformă socială unde putem crea împreună cu întreaga societate noi idei, proiecte şi iniţiative”,  subliniază Tudor Ştefan, preşedinte Synergetica Eur-Est

Civic Fest invită toţi cetăţenii activi şi responsabili să devină Ambasadori ai Educaţiei Incluzive. Pentru a fi şi mai convingători, iniţiatorii celui mai important festival al anului organizează 3 evenimente diferite, absolut inedite, dar care au un scop comun: o şcoală pentru toţi, idee, care a şi devenit mesajul central al campaniei:
 

  1. 24 septembrie - Art Show Performance cu elemente de bodyart, picture dansante, joc de lumini, proiecţii laser şi interpreţi de la noi în rol de actori ai unei poveşti de dragoste şi viaţă, care-ţi taie respiraţia (Ora 18:30, Centrul de Cultură şi de Istorie Militară (fosta „Casa Armatei”), Chişinău, str. Tighina 47)
     
  2. 25 septembrie - Spectacol social „Gentilomii vagabonzi”, Teatrul Ginta Latină (Ora 18:30, str. Sfatul Ţării, 18)
     
  3. 26 septembrie - Concert de caritate - Cristi Aldea-Teodorovici, Ambasador al Incluziunii Sociale (Ora 17:30, Tipografia 5, str. Vlaicu Pârcălab 45).
     

Rechizitele organizaţiei unde pot fi făcute donaţiile de susţinere a educaţiei incluzive:

Denumire : CCF Moldova- Copil Comunitate Familie

Adresa juridică : Chişinău, şos: Hînceşti 64/V # 28

Cod fiscal : 1011620001828

c.d. 2224403347

c.b VICBMD2x416

Tel. 00 373 22 243226

Fax 00 373 22 232528

Adresă birou: str. A. Puşkin 16 , broul 5, Chişinău, Republica Moldova.

Pentru detalii, accesaţi civicfest.md, iar pentru bilete, la fiecare din evenimentele sus-menţionate: iticket.md/event.

Pentru mai multe informaţii:

Iulia Brad

Coordonatoare proiect ”Civic Fest: Moldova pentru cetăţeni”

Tel: 022 240274

E-mail: office@civicfest.md

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.