O parcare cu plată în centrul capitalei este unica soluție la problema ambuteiajelor, opinie

Ruslan Popa, candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea partidului politic „Noua Opțiune Istorică”, crede că o parcare mare, contra plată, în centrul capitalei ar putea să rezolve problema ambuteiajelor.

Într-o conferință de presă la IPN, candidatul a menționat că parcările contra plată și-au demonstrat eficiența în capitalele europene. Acest sistem poate  aduce beneficii și Chișinăului. Ruslan Popa l-a întrebat retoric pe primarul capitalei de ce, timp de patru ani, nu a rezolvat problema parcărilor în Chișinău.

Președinta formațiunii, Svetlana Chesari, a remarcat că sursele financiare bugetare nu sunt utilizate eficient. Nu se fac studii de fezabilitate privind dezvoltarea urbană durabilă. „Nu avem prezentat spre cunoștință publică, opiniei publice, un plan de dezvoltare urbană durabilă cu termene concrete, cu implicarea experților, arhitecturilor care să ne facă calculele necesare și să ne demonstreze că anumite acțiuni sunt necesare. Și etapa implementării acțiunilor, ceea ce urmărim noi acum, este doar o irosire ineficientă a banilor publiciˮ , a spus Svetlana Chesari.

Svetlana Chesari a adăugat că ceea ce face autoritatea locală este o manipulare a opiniei publice. Probleme urbei nu sunt soluționate, deși este foarte ușor să înțelegi de unde trebuie să pornești ca manager al capitalei.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.