O nouă tehnologie de la Google va uşura semnificativ transferul de date

O nouă tehnologie de la Google, denumită Copresence, va uşura semnificativ transferul de date între dispozitivele Apple şi cele cu Android, transmite IPN.

Playtech.ro scrie că deşi în urmă cu zece ani era foarte uşor să transferi o melodie sau o fotografie între două telefoane prin Bluetooth, între timp, situaţia s-a complicat semnificativ din diverse motive. Acum poţi obţine rezultate similare doar prin aplicaţii dedicate sau tehnologii precum Apple AirDrop. Din câte se pare, Google vrea să remedieze această situaţie printr-o soluţie cross-platform.



Google Copresence este un nou serviciu creat de Google ce va permite posesorilor de dispozitive cu iOS şi Android să facă schimb de fişiere. Transferul efectiv se va realiza prin WiFi, dar partea de autentificare şi realizare a conexiunii va folosi Bluetooth şi senzorii de localizare din respectivul gadget. În principiu, prin această metodă se vor putea transmite coordonate GPS, imagini, documente sau orice alte fişiere mai mici sau mai mari. Noua metodă va scoate din calcul servicii de stocare în cloud, cum ar fi Google Drive sau Dropbox, şi nici nu va necesita un cont Google.

Aflat momentan într-un stadiu avansat de dezvoltare, Google Copresence ar trebui să fie comercial disponibil în următoarele săptămâni. Din motive care ţin de limitările drepturilor aplicaţiilor de iOS, nu va funcţiona doar ca serviciu de sistem. Cel puţin la început, va fi limitat la funcţionare doar în aplicaţiile Google. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.