O nouă rundă de dezbateri electorale „Te votezi la ProTV”

Protecția mediului ambiant prin crearea unui sistem modern de reciclare, crearea locurilor de mună prin reanimarea sistemului de învățământ tehnic, dar și schimbarea clasei politice prin aducerea la guvernare a unor oameni care nu au participat în scheme de corupție. Sunt prioritățile Partidului Verde Ecologist, a Partidului Legii și Dreptății și a Partidului Acțiunii Comune – Congresul Civic, prezentate în timpul unei noi dezbateri electorale organizate de ProTV Chișinău, notează IPN.

Anatolie Prohnițchi, reprezentantul Partidului Verde Ecologist, spune că, odată ajunsă la guvernare, formațiunea va insista pe promovarea legilor care vor contribui la protecția mediului ambiant, pe asigurarea cetățenilor cu apă și canalizare și repartizarea banilor din Fondul Ecologic Național pe criteriul necesităților stricte ale cetățenilor, nu pe criteriul politic.

„Milităm pentru stoparea construcției celor 6 hidrocentrale pe râul Nistru, propunem crearea unui sistem funcțional de prelucrare a deșeurilor. Prioritatățile noastre mai sunt educația și lupta cu corupția. Venim cu propunerea organizării unui referendum privind diferendum trasnistrean, iar întrebarea supusă referendumului va fi convenită cu societatea civilă”, a spus Anatolie Prohnițchi în cadrul dezbaterilor electorale „Te votezi la ProTV”.

Nadejda Lisac, reprezentanta Partidului Legii și Dreptății, spune că prioritățile de bază ale formațiunii sunt crearea locurilor de muncă și ridicarea nivelului de educație a societății. Iar acest lucru poate fi realizat prin investiții masive în infrastructura școlilor, prin majorarea salariilor profesorilor și prin dezvoltarea sistemului tehnic de învățământ.

„Noi începem de la educație, în orice domeniu nu se poate rezolva nimic dacă nu avem educație de calitate. Ne propunem resuscitarea învățământului tehnic, pentru că acesta garantează noi locuri de muncă. Școlile ar trebui să pregătească noi specialiști pentru meserii noi, pentru că realitățile s-au schimbat”, a spus Nadejda Lisac.

Iurie Muntean, reprezentantul Partidului Acțiunii Comune – Congresul Civic, respinge ideea că formațiunea sa ar fi formată din reprezentanți PSRM și PCRM și-și califică echipa drept una profesionistă, formată din oameni care nu și-au pătat imaginea, participând anterior la actul guvernării.

„Din 7 mii de membri ai Partidului Congresului Civic, doar 10% sunt foști membri ai PCRM, restul sunt, preponderent, oameni tineri care nu au participat în procesele politice din Republica Moldova. Socialiști în general nu avem, cu excepția unei organizații teritoriale din Drochia, care anul trecut a plecat de la PSRM și a venit la noi”, a spus Iurie Muntean.

Dezbaterile electorale „Te votezi la ProTV” sunt realizate de postul de televiziune ProTV Chișinău în colaborare cu Asociația Promo-LEX, Radio Europa Liberă Moldova, portalul Anticorupție.md, publicația online NewsMaker, Agenția de Presă IPN și portalul Privesc.eu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.