O minoră a fost împuşcată accidental de către fratele său cu o armă pneumatică

Un copil din satul Vatici, raionul Orhei, a fost adusă în stare critică  la Chişinău de către serviciul de medicină urgenţă aeriană pentru a fi operat la Institutul Mamei şi Copilului. Fata de 7 ani a fost împuşcată accidental de către fratele său cu arma pneumatică a tatălui. Băiatul, şi el minor, a îndreptat în joacă arma în direcţia surorii şi aceasta s-a descărcat, transmite IPN.

Copila a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Medicii din Secţia reanimare chirurgicală a Institutului Mamei şi Copilului, unde în prezent se află fata, au spus că aceasta este conştientă, iar dinamica stării de sănătate după operaţie este pozitivă.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Orhei, Irina Bajura, a declarat că arma era păstrată într-un pat din locuinţă, iar acest factor a fost determinant în producerea tragediei. Pentru a evita situaţiile cu sfârşit tragic oamenii legii recomandă celor care deţin astfel de arme să le păstreze la loc ferit de copii, ca acestea să nu poată fi găsite. Chiar dacă pentru a păstra o armă pneumatică în casă nu este nevoie de un safeu special, specialiştii atenţionează că aceasta trebuie păstrată împreună cu alte obiecte periculoase în locuri ce pot fi închise cu cheie, pentru că copii, în special băieţii, sunt foarte curioşi la astfel de obiecte.

În cazul unei împuşcături din apropiere cu o armă pneumatică efectele acesteia pot fi fatale pentru copii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.