O fetiţă de 8 ani are nevoie urgent de operaţie peste hotare

Maria Stratan, o fetiţă de 8 ani, are nevoie urgent de operaţie la ureche. Fetiţa s-a născut cu handicap fizic: urechea dreaptă este închisă şi deformată. Malformaţia îi afectează sistemul nervos şi duce la pierderea memoriei. De mai bine de un an şi jumătate este familia este în căutare de bani pentru operaţie. Mai multe vedete sensibilizate de această situaţie vor organiza sâmbătă, 13 iulie, un concert de binefacere la Chişinău, cu scopul de a stânge fonduri pentru intervenţia chirurgicală care poate fi făcută doar în Germania.

Mama fetiţei, Liuba Stratan a venit cu un apel de ajutor la redacţia IPN.  Femeia este văduvă. Soţul acesteia a decedat în urma unui accident rutier în 2008. După moartea soţului, familia a rămas şi fără loc de trai. Ambele fiice ale femeii au probleme de sănătate, iar familia trăieşte doar din alocaţiile lunare oferite de stat. Din cauza malformaţiei, fetiţa cea mai mică, Maria, nu suportă zgomotele puternice şi o simplă călătorie cu transportul public este un chin pentru ea, întrucât îi provoacă dureri de cap insuportabile. Iar fata mai mare suferă de epilepsie.

Liuba Stratan a spus că operaţia la ureche pentru Maria poate fi făcută doar în Germania, iar costul total pentru intervenţie şi perioada de reabilitare este de 38 de mii de euro. Maria a fost consultată de o echipă de medici din Odesa, care au spus că fetiţa ar putea avea o viaţă normală dacă va fi supusă intervenţiei chirurgicale.

Timp de un an şi jumătate familia a reuşit să adune 1 mie de euro. O parte din bani a  venit din donaţii. Altă parte – din milosteniile oferite de creştini la uşile bisericilor din capitală. Mai mulţi artişti autohtoni s-au oferit să ajute familia Stratan, însă din vânzarea biletelor s-au acumulat doar 7 mii de lei, bani suficienţi doar pentru a achita chiria sălii.

Liuba Stratan face apel la persoanele de bună credinţă care pot să o ajute pe fiica ei să vină la concertul de binefacere care va avea loc sâmbătă, 13 iulie, ora 19.00, în sala Palatului Feroviarilor. Preţul biletelor variază între 100 şi 200 de lei şi pot fi procurate la numărul de telefon: 069015591 (Liuba Stratan) sau 079417815 (Veaceslav Bodarev, preşedintele Asociaţiei obşteşti „Logos”). De asemenea, pot fi făcute donaţii şi pe contul bancar deschis de familie.

Rechizite bancare:

Liuba Stratan
IDNP: 2001028306745
cont în lei: MD73MO2311ASV49226347100
eliberat (R) BC Mobiasbanca SA Groupe Societe Generale
codul băncii: MOBBMD22
cont în euro: MD84MO2311ASV49152407100
cont în dolari: MD97MO2311ASV49153117100

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.