Numărătoarea paralelă a voturilor arată date comparabile cu cele prezentate de CEC

Partidul Acțiune și Solidaritate acumulează 49,68% sufragii în urma numărării rapide a voturilor în baza datelor colectate de la observatorii Promo-LEX în 600 de secții de votare cuprinse în eșantion. Cifra este comparabilă cu datele CEC la nivel național, fără diaspora și stânga Nistrului – 47,94%, dar și față de datele totale ale CEC după prelucrarea a 99,86% din procesele verbale – 52,72%.

Potrivit numărării paralele a voturilor de către Promo-LEX, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a acumulat 30,11%. Datele CEC la nivel național, fără diaspora și stânga Nistrului, arată pentru BeCS rezultatul de 30,63% voturi.

Partidul Politic Șor a acumulat, în urma numărării paralele a voturilor, 5,83% voturi, în timp ce datele CEC la nivel național, fără diaspora și stânga Nistrului, arată 6,61% voturi.

 Nu a acumulat suficiente voturi pentru a ajunge în Parlament Blocul electoral „Renato Usatîi”. Numărarea paralelă a voturilor arată 3,13% în favoarea acestuia, față de datele CEC la nivel național, fără diaspora și stânga Nistrului – 4,38 %.

Și Partidul Politic Platforma Demnitate și adevăr a rămas înafara Parlamentului. Numărarea paralelă a voturilor de către Promo-LEX arată că 2,46% din cetățeni au votat în favoarea formațiunii, date practic identice cu cele al CEC la nivel național, fără diaspora și stânga Nistrului – 2,45%.

După prelucrarea a 2147 din  procesele verbale, PAS intră în Parlament cu 63 de mandate, BeCS – 32 de mandate, iar Partidul Politic Șor – 6 mandate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.