Nicu Popescu: O nouă etapă în relația Republicii Moldova cu Uniunea Europeană

Recomandarea Comisiei Europene privind deschiderea negocierilor de aderare marchează o nouă etapă în relația Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, astăzi fiind o zi de o mare importanță pentru țară. Declarații în acest sens au fost făcute de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, transmite IPN,

Potrivit lui Nicu Popescu, avizul Comisiei este un puternic semn de sprijin pentru obiectivul european al țării, dar și o recunoaștere a progreselor substanțiale pe care Republica Moldova le-a realizat de la obținerea statutului de țară candidată în iunie 2022: implementarea cu succes a recomandărilor UE, reforme continue care au contribuit la dezvoltarea statului de drept și a fortificării capacităților administrative, independența energetică, o politică externă activă cu un înalt grad de aliniere la mesajele UE și multe altele.

„Din această zi continuăm cu statele membre ale Uniunii Europene, cu Comisia Europeană pentru a pregăti țara noastră de negocieri. Grupurile de lucru deja sunt constituite și ne aflăm în mijlocul procesului de auto-evaluare a corespunderii legislației naționale cu acquis-ul europeană”, a scris Nicu Popescu pe o rețea de socializare.

Comisia Europeană a recomandat la 8 noiembrie deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de președinta CE, Ursula von der Leyen, care a prezentat Raportul de extindere al Uniunii Europene. Decizia finală privind începerea negocierilor cu Moldova va fi luată de către statele membre la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.