Nicu Popescu la Stockholm: Dorim să întărim colaborarea economică cu partenerii suedezi

Autoritățile Republicii Moldova își doresc să întărească colaborarea economică cu partenerii suedezi. Suedia a devenit o nouă piață pentru fructele și legumele moldovenești, iar primele mere din Moldova sunt deja prezente pe rafturile magazinelor suedeze, a declarat vicepremierul  Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene. „De asemenea, Suedia se află printre cei mai importanți donatori pentru țara noastră și am exprimat speranța ca această colaborare să continue și în viitor”, a menționat  ministrul în cadrul întrevederii sale de la Stockholm cu omologul suedez, Tobias Billström, transmite IPN.

Pe măsură ce Suedia se apropie de finalul mandatului său de președinție a Consiliului Uniunii Europene, ministrul Popescu i-a mulțumit omologului său pentru tot sprijinul acordat Republicii Moldova în această perioadă. În timpul președinției Suediei, Republica Moldova a trimis primele sale contribuții la raportul de extindere al UE. „La final i-am mulțumit omologului meu suedez pentru sprijinul acordat în organizarea celei de-a doua ediții a Summitului Comunității Politice Europene în Republica Moldova, care a demonstrat că avem toate resursele necesare pentru a accelera procesul de aderare la Uniunea Europeană”, a menționat Nicu Popescu, citat într-un comunicat de presă al MAEIE.



Cu o zi înainte, vicepremierul Nicu Popescu a efectuat o vizită la Bruxelles, unde a avut mai multe întrevederi importante, inclusiv cu directorul general al Direcției generale vecinătate și negocieri de extindere a UE, Gert Jan Koopman, cu care a discutat despre progresele semnificative înregistrate de Republica Moldova  în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene.

Tot la Bruxelles, oficialul moldovean s-a întâlnit cu secretarul general al Comisiei Europene, Ilze Juhansone, secretarul general al Consiliului UE, Thérèse Blanchet, precum și cu șeful cabinetului președintelui Comisiei Europene, Bjorn Seibert.

„La finalul vizitei, am participat la un eveniment public organizat de Centrul pentru Politici Europene, în care am vorbit despre importanța impulsionării procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană în contextul în care țara noastră înregistrează progrese semnificative în implementarea celor nouă recomandări. Acest lucru l-am menționat și mai multor șefi de misiuni diplomatice din Bruxelles, cu care am avut o discuție productivă despre Republica Moldova”, a spus șeful diplomației moldovenești.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.