Nicolae Ciubuc: Parlamentul nu a reușit să demonstreze unitate

Nicolae Ciubuc, deputat al Fracțiunii Partidului Democrat din Moldova susține că cea mai mare problemă este că actualul Parlament, în contextul pandemic, nu a reușit să demonstreze unitate, nu a reușit să contribuie prin propriul exemplu la schimbarea lucrurilor în societatea moldovenească și nu a reușit să justifice anumite acțiuni conform așteptărilor cetățenilor. Declarațiile în acest sens au fost făcute la dezbaterile publice „Cât și cum a muncit Parlamentul pentru cetățeni în sesiunea de primăvară-vară?”, organizate de Agenția de presă IPN.

,,E ușor să critici. De acest lucru m-am convins în perioada în care am fost în opoziție, din luna iunie până în luna februarie-martie a acestui an, când cel mai simplu pe platforma parlamentară este să vii cu critică, la orice inițiativă, cât de bună ar fi ea. Noi vom miza în continuare pe unitate, pe lucrul apreciat și privit pragmatic din punctul de vedere politic și vom chema de fiecare dată toate forțele politice să ne așezăm și să găsim împreună soluții’’, menționează deputatul.

Potrivit lui, traseismul în forma în care se produce în actuala conjunctură politică, dar și în trecut, trebuie condamnat. „Atunci când este vorba despre traseism bazat pe anumite lucruri precum: deputatul nu este de acord cu poziția partidului, este dezamăgit, nu este reprezentat de acea echipă, acel caz trebuie să aibă la baza un proces democratic, de manifestare în interior, de exprimare a dezacordurilor, ieșiri publice în care persoana respectivă se disociază de poziția sau de decizia partidului. Dar atunci când ești unul dintre cei mai mari apărători și ești de acord cu totul, este condamnabil când acel deputat alege să plece invocând motive de divergențe la nivel politic, mai ales când această ieșire mai este alimentată de sume impunătoare de bani ca motivare de a părăsi fracțiunea. Aceste două lucruri luate împreună sunt condamnabile”, a spus Nicolae Ciubuc.

Dezbaterile „Cât și cum a muncit Parlamentul pentru cetățeni în sesiunea de primăvară-vară” sunt ediția a 145-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundația germană Hanns Seidel.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.