Municipalitatea a lansat două pagini web pentru transparentizarea activității sale

Autoritățile publice locale din Chișinău au lansat două pagini web pentru a implica locuitorii capitalei în procesul decizional, dar și pentru a asigura transparența activităților desfășurate de instituțiile municipale. Este vorba despre portalurile proiecte.chisinau.md și transparenta.chisinau.md, transmite IPN.

Primăria capitalei precizează că pagina transparenta.chisinau.md reprezintă un portal structurat pe domenii de interes public, bazat pe surse veridice și oficiale. Pe această pagină web cetățenii pot accesa informații despre activitatea administrației publice locale Chișinău, bugetul local, cheltuielile publice, rezultatele licitațiilor și achizițiilor.

De asemenea, sunt accesibile informații despre eliberarea autorizațiilor, certificatelor și a notificărilor, politici și strategii de interes local, posturi vacante, precum și alte informații relevante.



Pe platforma proiecte.chisinau.md, cetățenii pot găsi informații despre cele mai importante proiecte, acțiuni și evenimente realizate de administrația publică locală în ultimii ani. Aici sunt disponibile pentru vizualizare, în format text și imagini, circa 1000 de proiecte implementate sau în desfășurare. Acestea sunt repartizate în nouă categorii: politici, infrastructură, transport, sănătate /asistență socială, educație, sport, cultură /turism, gestionarea deșeurilor și suburbii.

„Suntem mândri de munca noastră și credem cu tărie în ideea că noi facem ca promisiunile să se realizeze. Vă încurajăm să descoperiți și să studiați în detaliu cum Primăria municipiului Chișinău contribuie constant la creșterea calității vieții în oraș prin intermediul proiectelor și programelor noastre”, precizează municipalitatea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.