Moldsilva oferă spre vânzare 21 de mii pomi de Crăciun

În acest an, Agenţia „Moldsilva” propune spre vânzare instituţiilor de stat şi private, dar şi persoanelor fizice, aproximativ 21 de mii pomi de Crăciun, molizi, pini şi verticele (crengi care rămân pe trunchi după tăierea copacului). Cea mai mare cantitate de molizi este propusă de către pepinierele întreprinderilor silvice Edineţ, Glodeni, Iargara, Manta-V, Tighina, transmite IPN.

Un pom de Crăciun poate avea înălţimea de la 1 metru până la 6 metri, iar preţul iniţial rămâne neschimbat faţă de anii trecuţi: un molid de un metru va costa la pepinierile silvice 36 de lei, iar un pin  - 25 de lei, cu TVA inclus. Verticelele se vând la preţul de 8 lei. Pentru pomii ce au o înălţime mai mare de 6 metri, Moldsilva a stabilit un supliment de 100 de lei pentru metru  de molid şi 70 de lei pentru un metru de pin, care se adaugă la preţurile menţionate.

Tăierea molizilor din pepinieriile silvice va începe săptămâna viitoare şi se va încheia pe 31 decembrie, în funcţie de necesitate şi solicitări. Creşterea molizilor şi pinilor special pentru sărbătorile de iarnă este planificată de Moldsilva cu 5-7 ani înainte.

În cazul tăierilor ilicite de molizi din fondul forestier sau din alte spaţii verzi, persoanele fizice riscă o amendă de la 40 la 50 unităţi convenţionale, iar persoanele juridice de 400-500 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.