Modificările şi completările la Codul Audiovizualului au intrat în vigoare

Modificările şi completările la Codul Audiovizualului intră de astăzi, 11 septembrie, în vigoare, legea fiind publicată în Monitorul Oficial. Potrivit Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, care este autorul legii, modificările respective definesc noţiuni specifice televiziunii digitale terestre, precum: multiplex, furnizor de multiplex, şi stabilesc cadrul normativ necesar implementării procesului de tranziţie şi funcţionare a televiziunii digitale terestre pe teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.

În conformitate cu noile reglementări, Consiliul Coordonator al Audiovizualului va putea organiza concursuri în vederea eliberării licenţelor de emisie pentru utilizarea multiplexelor digitale terestre. În prezent, la concurs pot fi expuse poziţiile (sloturile) din primul multiplex cu acoperire pe 65% din teritoriul Republicii Moldova. Primul multiplex are capacitatea de a difuza până la 15 servicii de programe TV.

Televiziunea digitală terestră oferă un şir de avantaje, între care calitatea constantă bună a imaginii în toată zona de recepţie, mai multe programe TV disponibile spre vizionare, sunetul stereo, imaginea HD (de înaltă definiţie) şi posibilitatea de a privi emisiunile cu câteva coloane sonore sau subtitrate în mai multe limbi, precum şi alte servicii suplimentare.

Republica Moldova şi-a asumat angajamentul de a efectua tranziţia la televiziunea digitală terestră prin semnarea Acordului regional privind planificarea serviciului de radiodifuziune digitală terestră „Geneva-2006”, la care sunt parte 104 state.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.