Mișcarea Pentru Popor va relua acțiunile de protest după sărbătorile pascale

Mișcarea Pentru Popor va relua acțiunile de protest după sărbătorile pascale. În data de 7 mai va fi organizată acțiune la care Mișcarea și simpatizanții acesteia vor solicita demisia conducerii țării și declanșarea alegerilor parlamentare și prezidențiale  anticipate. Anunțul a fost făcut de Marina Tauber, vicepreședinte al Partidului politic „Șor” și membră a Mișcării Pentru Popor în cadrul unei conferințe de presă la IPN.

„Noi în continuare o să fim activi ca mișcare, ca o platformă pentru toți cetățenii care nu sunt indiferenți față de soarta țării noastre. Noi vom continua lupta noastră și pentru achitarea facturilor în întregime pentru lunile de iarnă. Noi vom continua lupta ca în țara noastră să nu fie război. Și noi credem că nu mai este nici o altă soluție, pentru că toate încercările de a dialoga cu Maia Sandu și Guvernul Recean nu funcționează, decât alegeri parlamentare și prezidențiale anticipateˮ, a afirmat Marina Tauber.

Marina Tauber a remarcat că Mișcarea Pentru Popor a așteptat mult timp răspunsul de la Guvernul Recean la solicitare de achitare a facturilor. Potrivit deputatei, aceasta inițiativă a fost foarte populară în rândurile oamenilor, fiind colectate peste 800 de mii de semnături. „Este cel mai mare număr de semnături adunat vreodată din partea cetățenilor pentru o inițiativă publicăˮ, a spus ea.

Deputatul Alexandr Nesterovschi, care s-a alăturat Mișcării Pentru Popor, a declarat că numai prin intermediul protestelor pașnice situația în Moldova poate fi schimbată. El a menționat că împreună cu fosta membră a Partidului Socialiștilor, Irina Lozovan, au hotărât să lupte în stradă împreună cu poporul. „Noi vom utiliza în stradă mandatele noastre de deputați pentru ca să protejăm oamenii, să luptăm cu poliția care exercită o presiune asupra manifestanților. Sunt sigur că mai mulți deputați, inclusiv socialiștii, se vor alătura mai târziu sau mai devreme Mișcării, deoarece în fiecare zi situația se agraveazăˮ, a menționat parlamentarul.

Președintele Uniunii Centriste din Moldova, Mihai Petrache, a invocat lipsa de respect față de Constituție a partidului de guvernare PAS. „În ceea ce privește ținerea capului în nisip ca struțul și încercarea de a bloca tot sistemul informațional, eu cred că ei nu vor să tragă nicio concluzie din practica precedentelor guvernări. Am avut guvernări care au deținut majoritatea constituțională în Parlament, care au deținut majoritatea absolută. Ei nu vor să se uite la groapa istoriei și să vadă unde sunt partidele, acele majorități constituționale sau absolute în Parlament. Sunt niște procese obiective care au loc în societate, dar care sunt ignorate de către Partidul Acțiune și Solidaritateˮ, a declarat Mihai Petrache.

Președinta asociației obștești „Salvgardare”, Maia Laguta, a spus că PAS trebuie să plece de la guvernare. „Cu cât mai repede conducerea țării va demisiona, cu atât mai repede va putea fi restabilită viața normală în Moldova”.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.