Mișcarea Antimafie cheamă partidele unioniste să identifice un candidat la prezidențiale

„Anul electoral 2020 este o șansă pentru forțele unioniste să se consolideze și să dea o lovitură partidelor pro-ruse, mafiotizate sau oportuniste, ceea ce nu a fost posibil în cadrul alegerilor pentru Primăria Chișinău”. Daniela Bodrug, vicepreședintele Partidului Politic Mișcarea Populară Antimafie, a declarat într-o conferință de presă la IPN că „o forță politică puternică se consolidează într-o bătălie electorală, iar la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an partidele unioniste din Moldova trebuie să vină cu un candidat comun pentru a câştiga”.

Potrivit Danielei Bodrug, „în cadrul alegerilor prezidențiale din 2020 din Republica Moldova, actualul președinte al Republicii Moldova poate fi învins în turul doi nu mai în condițiile în care Maia Sandu este învinsă de către unioniști în turul întâi”. „Electoratul a înțeles că Maia Sandu nu are abilități elementare politice, după ce a cedat ușor guvernarea și toate instrumentele de supunere a acestui stat lui Igor Dodon”, a spus Daniela Bodrug.

Vicepreședintele Mișcării Antimafie afirmă că perioada preelectorală pentru alegerile prezidențiale este asemănătoare cu cea pentru alegerile locale din Chișinău din toamna trecută, iar „unioniștii nu trebuie să devină din nou masă de manevră pentru interesele mafioților și ale rușilor”. În opinia Danielei Bodrug, situația poate fi schimbată dacă partidele unioniste nu vor repeta greșeala de la alegerile locale pentru Chișinău, când fiecare a venit cu al său candidat.

Mișcarea Antimafie propune liderilor partidelor unioniste să desemneze negociatori, dar nu pe liderii de partid, care să participe la discuțiile pentru identificarea profilului viitorului candidat comun al forțelor unioniste la prezidențiale.

Partidele sunt chemate să înainteze negociatorii până pe 19 ianuarie, iar pe data de 21 ianuarie, să aibă loc o primă rundă de discuții.

„Cu acest candidat comun pe care îl vom identifica în cadrul negocierilor noi trebuie să lucrăm deja, ca timp de un an, această persoană să crească bazinul electoral pentru forța unionistă din Republica Moldova”, a spus Daniela Bodrug.

Vicepreședinta Mișcării Antimafie afirmă că personal îi va contacta liderii partidelor unioniste pentru a-i informa despre inițiativă și a-i determina să desemneze negociatori pentru discuții și a identifica un singur candidat al unioniștilor la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an.

  • Daniela Bodrug despre viitoarele negocieri
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.