Medicii recomandă la masa de Paşti să se consume moderat bucatele grase

La masa de Paşti, medicii recomandă să se consume moderat bucatele grase şi carnea. Mai ales este un sfat pentru persoanele care au afecţiuni ale pancreasului şi persoanele care au ţinut post. Doctorul în ştiinţe medicale Alexei Chirilici, conferenţiar universitar la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, spune că pe masa de Paşti pot să existe alimente diverse, dar trebuie consumate în cantităţi mici, transmite IPN.

Sunt recomandate 3-4 mese pe zi. Toată ziua trebuie să se consume în jur de 100 de grame de produse de origine animale, 400 de grame de legume şi circa 300 de grame de fructe. E bine să se mănânce nu mai mult de 2-3 ouă.

De notat, 100 de grame de carne de miel are 260 de kcal, 100 de grame de carne de porc – 350 de kcal, 100 de grame de cârnat – 324 de kcal, iar 100 de grame de caşcaval – 283 de kcal. Oul de găină are 80 kcal, maioneza are 716 kcal/100g, macroul 183 kcal/100g. Castraveţii au 19 kcal la 100 de grame; ceapa verde – 20 kcal/100 grame; pătrunjel – 32 kcal/100g şi roşiile au 27 kcal /100g. Ciocolata are 525 kcal la 100 de grame, iar vinul roşu – 165 kcal/100g.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.