Măsuri sporite de securitate în perioada Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie

Autoritățile anunță măsuri sporite de securitate în perioada Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie. Restricționarea traficului pe anumite tronsoane de drum sau interzicerea parcării automobilelor în anumite intervale de timp, în perimetrele de maximă securitate, sunt doar câteva dintre măsurile ce urmează a fi luate, transmite IPN.

Măsurile de securitate vor fi instalate gradual și despre ele se va comunica în prealabil, astfel încât să nu creeze prea multe incomodități cetățenilor. Cetățenii vor fi informați cu privire la rute alternative de deplasare și posibilitățile de parcare a autoturismelor în spațiul de securitate destinat Summitului CPE.

Poliția de Frontieră va spori controlul și supravegherea în toate zonele de competență. Va fi suplinit numărul de polițiști de frontieră din prima linie și al dispozitivelor speciale de control al documentelor de călătorie. De asemenea, în vederea asigurării siguranței și securității aeronautice, toate zborurile aeronavelor civile vor fi interzise pe întreg spațiul aerian al Republicii Moldova pentru intervalul de timp 1 iunie ora 00.00 până pe 2 iunie ora 07.00 , excepție făcând aeronavele oficiale. În cazul aeronavelor fără pilot civile, interdicția de zbor este pentru perioada 31 mai ora 00.00,  până pe 2 iunie ora 07:00.

Începând cu 15 mai, parcarea auto din preajma Aeroportului Internațional Chișinău va activa în regim special până în data de 25 mai, perioadă în care parcarea transportului auto la etajele inferioare va fi interzisă.  Etajul superior va fi disponibil pentru parcare, însă, în  perioada 25.05 - 02.06 accesul în parcarea Aeroportului va fi interzis pe toate nivelele.

Poliția face apel la conducătorii auto să dea dovadă de înțelegere față de eventualele dificultăți din trafic. Cetățenii sunt îndemnați să-și planifice din timp traseul de deplasare în zilele de 31 mai, 1 și 2 iunie, accesând drumurile adiacente Aeroportului Internațional Chișinău, evitând arterele principale ale capitalei. Cetățenilor li se recomandă să aibă asupra lor documentele de identitate, în cazul în care vor fi legitimați de către organele de ocrotire a normelor de drept.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.