Marina Tauber: Decizia de excludere a Arinei Corșicova este rușinoasă și va fi contestată

Deputata Marina Tauber susține că decizia de a o exclude pe candidata independentă Arina Corșicova este una rușinoasă. Aceasta a acuzat conducerea Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți de incompetență, menționând că hotărârea va fi contestată pe toate căile legale, transmite IPN.

Marina Tauber a menționat că Arina Corșicova, candidat susținut de echipa lui Ilan Șor, a fost înregistrată în cursa electorală, iar după ce guvernarea a văzut că ea accede în turul, a decis să o scoată din cursă. Această hotărâre demonstrează dorința guvernării de a subordona voința bălțenilor. Deputata a mai spus că decizia Consiliului Bălți va fi contestată pe toate căile legale, dar și civic.

Potrivit datelor preliminare, Alexandr Petkov de la Partidul politic Partidul Nostru a acumulat 22,69% din voturi, iar candidata independentă, Arina Corșicova – 21,52% din sufragii. După excluderea Arinei Corșicova, Alexandr Petkov va accede în turul doi cu Maxim Moroșan, candidatul Partidului Socialiștilor, care a acumulat 19.73% voturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.