MAN pledează pentru referendum și pact național privind integrarea europeană

Partidul Mișcarea Alternativa Națională (MAN) consideră că propunerea sa pentru semnarea unei declarații comune din partea tuturor forțelor politice și a societății civile, după modelul „Pactului snagov” cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană trebuie să fie realizată, ca și unirea tuturor forțelor politice în jurul ideii naționale de integrare europeană a Republicii Moldova. De asemenea, MAN afirmă că referendumul la această temă reprezintă cea mai înaltă formă a democrației și a voinței poporului, dar critică modalitatea partidului de guvernământ de gestionare a procesului de integrare europeană a țării, transmite IPN.

„Mișcarea Alternativa Națională pledează aici, la noi acasă, pentru o Europă cu standarde autentice, unde este transparență, instituții depolitizate, fără intimidări, reforme în toate domeniile și nu reforme în interesele unui partid, economie dezvoltată, protecția producătorului autohton, condiții în educație, sănătate și acces la un trai decent în Republica Moldova, unde oamenii să dorească să rămână”, a scris MAN în mesajul său de felicitare cu ocazia sărbătorilor de Crăciun.

Partidul MAN amintește că a pledat în repetate rânduri în favoarea consolidării societății în jurul perspectivei și procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dar, în același timp, critică metodele prin care gestionează acest proces Partidul Acțiune și Solidaritate, de guvernământ: „Or, standardele Uniunii Europene sunt inversul la ceea face astăzi partidul de la guvernare”.

Practic, în aceeași perioadă și cu aceeași ocazie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut Parlamentului să inițieze organizarea unui referendum la toamna viitoare privind aderarea țării la UE.

Declarația de la Snagov este un document semnat la 21 iunie 1995 de către liderii partidelor parlamentare din România, care atesta acordul forțelor politice față de strategia națională pentru pregătirea aderării României la Uniunea Europeană.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.