Mama fetiţei violate din Căuşeni riscă să fie lipsită de drepturi pentru ambii copii

Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului din Chişinău a decis să separe de mamă şi bunică fetiţa de 2 ani care, la finele lunii septembrie, fost găsită cu hipotermie şi semne de penetrări vaginale pe o stradă din Căuşeni. Direcţia anunţă, într-un comunicat de presă, că s-a autosesizat cu referire la acest caz deoarece mama copilului are viză de reşedinţă în municipiul Chişinău, transmite IPN.

Specialiştii direcţiei au discutat cu asistentul social din localitate, cu vecinii şi alte persoane care cunosc familia. În baza informaţiilor obţinute, s-a luat decizia privind separarea de mamă şi bunică a copilului de 2 ani, care se află în prezent la spital, dar şi a celui de-al doilea copil, de un an, care acum se află într-un serviciu de plasament din municipiul Chişinău.

Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului va înainta o cerere de chemare în judecată cu privire la decăderea mamei din drepturile părinteşti asupra ambilor copii şi va iniţia procedura de tragere a femeii la răspundere juridică pentru neglijare şi lăsare în primejdie a copiilor.

Copila violată a fost lăsată în grija vecinilor în timp ce mama ei era plecată de câteva săptămâni la Chişinău. Procurorul raionului Căuşeni, Ion Oboroceanu, a declarat pentru IPN că au fost adunate probele incriminatorii pentru un tânăr de 28 de ani, rudă cu mama fetiţei, bănuit că a săvârşit violul. Bărbatul este în arest pentru 30 de zile. Potrivit procurorului, dosarul este aproape finalizat şi urmează să ajungă în judecată. Tânărul va fi judecat pentru pedofilie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.