Majoritatea primarilor aleşi în turul doi au între 46 şi 55 de ani

195 de primari aleşi în turul 2 au vârsta cuprinsă între 46-55 de ani. 104 aleşi au vârsta între 56-70 de ani, iar 107 primari – cu vârsta de 56-70 de ani. Cu vârsta de 25-35 de ani au fost aleşi 51 de primari. Aceasta se arată din datele preliminare din sistemul electronic al Comisiei Electorale Centrale, transmite IPN.

Iurie Ciocan, preşedintele Comisiei Electorale Centrale, a spus că sub aspect politic în turul 2 au fost aleşi 140 de primari din Partidul Democrat, 104 din Partidul Liberal Democrat, 46 de primari de la Partidul Comuniştilor, 41 – Partidul Politic Partidul Nostru, 30 de la Partidul Liberal, 34 independenţi, 29 de la Partidul Socialiştilor, 20 de la Blocul Electoral Platforma Popular Europeană din Moldova, 2 de la Partidul Naţional Liberal şi câte unul de la Partidul Popular din Republica Moldova, şi Partidul „Casa Noastră – Moldova”.

Cât ţine de votarea repetată în satul Ulmu, raionul Ialoveni, şi în satul Topala, raionul Cimişlia, în prima localitate a fost ales primarul, iar în Topala e o situaţie interesantă care urmează a fi analizată, primul clasat a luat 50% şi este probabilă organizarea turului 2.

În localitatea Tvardiţa, raionul Tarcalia, în turul doi au acces 2 candidaţi independenţi, dar al doilea a depus cerere să fie exclus din cursă. Ulterior cel clasat al 3-lea a acces în buletinul de vot.

Iurie Ciocan a menţionat, vizavi de rezultatele alegerilor din municipiul Chişinău, că diferenţa de voturi acordate pentru candidaţi este de circa 21 de mii.

Începând de astăzi, 29 iunie, CEC primeşte procesele verbale pe suport de hârtie, semnate, de la consiliile de circumscripţie, care urmează a fi verificate, iar ulterior, rezultatele alegerilor vor fi validate de către instanţele de judecată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.