Maib, BAA Gladei și Partenerii și Donaris VIG anunță câștigătorii burselor de merit pentru studenții din domeniul juridic

Maib, împreună cu BAA Gladei și Partenerii și Donaris Vienna Insurance Group, continuă să investească în tinerii talentați din domeniul juridic, promovând meritocrația și excelența academică. În cadrul celei de-a 9-a ediții a programului de burse de merit, am avut plăcerea de a celebra realizările studenților din domeniul juridic.

Studenții au fost provocați să își exprime viziunea asupra unui subiect de actualitate în domeniul juridic, redactând un eseu pe tema „Bancassurance: obligații și riscuri juridice” Această temă a fost aleasă pentru a încuraja gândirea critică și pentru a explora intersecția dintre drept și sectorul financiar, oferind o oportunitate studenților de a-și demonstra abilitățile de analiză și argumentare.


Aelita Orhei, Șefa Departamentului Juridic la maib

Suntem încântați să vedem atât de mult talent și dedicație în rândul studenților la drept. Aceste burse nu reprezintă doar o recompensă, ci și o oportunitate pentru tineri de a-și dezvolta abilitățile într-un mediu profesional real. Felicităm câștigătorii și le urăm succes în parcursul lor profesional.

Roger Gladei, Managing Partner BAA Gladei și Partenerii:

„Nouă ani în urmă, am pornit acest proiect din dorința de a ajuta cel puțin un tânăr talentat să-și achite contractul la drept. Anul acesta suntem deja trei parteneri, care au oferit nu doar burse, dar și practici în teren. Este aportul nostru comun, încă minor, la construirea unei cariere acasă.”

Vladislav Tîltu, Şeful Departamentului Juridic la Donaris VIG:

„La Donaris VIG, credem că viitorul e construit de tinerii care își urmează pasiunile și muncesc din greu pentru a-și atinge scopurile. Am decis să aderăm la acest proiect pentru a susține studenții cu potențial. Vrem să încurajăm inovația și dorința de a reuși - prin eforturi proprii.”

Evenimentul de decernare a burselor a reunit studenți și reprezentanți ai instituțiilor partenere, creând un cadru deosebit în care s-au pus în valoare realizările și aspirațiile tinerilor juriști. În urma unei selecții riguroase, am avut onoarea de a desemna câștigătorii care se vor bucura de burse academice, dar și de stagii profesionale care le vor oferi experiențe esențiale în carierele lor.



Câștigătorii burselor de merit pentru anul academic 2024-2025 sunt:

  1. Stanislav Frate – student în anul IV, Facultatea de Drept USM, care a obținut bursa BAA Gladei și Partenerii și va realiza practica la Donaris VIG.
  2. Cătălina Caraman – studentă în anul III, Facultatea de Drept USM, beneficiind de bursa maib.
  3. Sabrina Bradu – studentă în anul IV, Facultatea de Drept USM, premiată cu bursa Donaris VIG și va efectua practica la BAA Gladei și Partenerii.
  4. Sorin Chirița – student în anul II, Facultatea de Drept USM, care va efectua practica la maib.
     

Stanislav Frate, student în anul IV, Facultatea de Drept USM:

„Am realizat că pentru a avea succes, evident trebuie să fii pasionat de ceea ce faci, dar nu încurcă nici ideea de a face totul ca și cum urmează să câștigi o bursă sau un stagiu de practică. Le mulțumesc mult BAA Gladei și Partenerii, Donaris VIG, maib pentru experiența prolifică oferită. Celor interesați le zic să nu rateze oportunitatea de a încerca.”

Sabrina Bradu, studentă în anul IV, Facultatea de Drept USM:

„Am rămas plăcut surprinsă de atitudinea tuturor membrilor din comisie. Dat fiind faptul că aceștia au dat dovadă de un profesionalism înalt și inteligență prin faptul că ne-au ascultat atent și au apreciat efortul nostru într-o tematică deloc obișnuită pentru vârsta  și experiența pe care o avem. M-am simțit sufletește ca acasă, chiar dacă aveam careva emoții, dar starea aceasta interioară de bine, nu se confundă cu nimic.

Vreau să transmit încă odată un mare mulțumesc și recunoștință organizatorilor. Pentru că, simpla participare la acest eveniment pentru mine este percepută cu ridicarea pe un munte, care până acum era mega înalt cu urcușuri dificile. ”

Câștigătorii burselor de merit vor beneficia de o experiență valoroasă, având ocazia să se implice în proiecte reale și să colaboreze cu experți din domeniul juridic. Aceasta reprezintă o fundație solidă pentru viitoarele lor cariere.

Mulțumim tuturor participanților pentru implicare și dedicare! Continuăm să investim în viitorul tinerilor juriști din Republica Moldova și să promovăm excelența academică în cadrul educației juridice.



Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu o cotă de piață de 36.1% din depozite și 38.0% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul trimestrului II din 2024. Banca este de o importanță sistemică pentru țară, deservind aproape o treime din populație și fiind unul dintre cei mai mari angajatori privați din Republica Moldova, cu peste 2,400 de angajați. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup de management al activelor din țările baltice, și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente.

Despre BAA Gladei și Partenerii

Clienții biroului sunt instituții financiare internaționale, companii transnaționale și străine, agenții guvernamentale și asociații profesionale, dar și nu în ultimul rând antreprenori locali începători sau în devenire. Responsabilitatea socială a membrilor biroului se exprimă prin suportul și participarea în proiectele comunitare inițiate de CCF Moldova, Hai Moldova,  ELSA și ASD, dar și prin sprijinul direct al unor persoane.

Despre Donaris VIG

Donaris Vienna Insurance Group (VIG) este una dintre companiile de top din domeniul asigurărilor în Republica Moldova, parte a grupului Vienna Insurance Group, lider în Europa Centrală și de Est. Cu o echipă de profesioniști dedicați și o gamă largă de produse și servicii adaptate nevoilor clienților, Donaris VIG oferă soluții inovatoare în domeniul asigurărilor. Compania pune accent pe responsabilitatea socială, participând activ în proiecte menite să sprijine dezvoltarea comunităților locale și promovând educația financiară în rândul tinerilor și a celor interesați de asigurări.


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE