Maia Sandu îndeamnă oamenii să semneze o petiţie pentru declararea alegerilor drept nule

Liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu îndeamnă cetăţenii să semneze o petiţie online pentru declararea alegerilor din 13 noiembrie drept nule. De asemenea, Maia Sandu îndeamnă moldovenii din diasporă care nu au reuşit să voteze din cauza epuizării buletinelor de vot, dar şi pe toţi cei care deţin probe cu privire la încălcările admise de alegeri să scrie pe adresa alegerifraudate2016@gmail.com, transmite IPN.

„În aceste alegeri, v-aţi mobilizat ca niciodată. Haideţi să ne apărăm voturile până la capăt. Pentru ca actul de contestare să aibă efect, toate probele trebuie depuse până mâine, 16 noiembrie, ora 12.00”, scrie liderul PAS pe o reţea de socializare.

Potrivit Maiei Sandu, alegerile au fost fraudate, iar campania oponentului ei a fost plină de manipulare şi dezinformare, a fost susţinută mediatic în mod ilegal şi finanţată netransparent.

„Cel mai grav însă sunt fraudele din ziua alegerilor. Zeci de mii de cetăţeni din diasporă, alungaţi de acasă de sărăcie şi corupţie, nu au putut să-şi exprime dreptul constituţional de a vota. Pe de altă parte, primim numeroase mesaje în care oamenii ne semnalează cazuri de votare multiplă”, a scris Maia Sandu.

Potrivit ei, grave sunt şi erorile comise de Comisia Electorală Centrală prin inversarea rezultatelor, fapt constatat deja în câteva secţii de votare. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.