Maia Sandu: De 33 de ani Moldova își construiește propriul destin

Președinta Maia Sandu spune că de 33 de ani Moldova își construiește propriul destin. În 1989 neamul moldovenesc s-a adunat în Piața Marii Adunări Naționale și a cerut libertate, independență, grafie latină și dreptul la autodeterminare, iar peste doi ani a fost votată Declarația de Independență. „Ziua Independenței este ziua potrivită să ne întrebăm cu toții – „Care vrem să fie povestea Moldovei?” Pentru că noi suntem cei care o scriem. Penița este la noi. S-o scriem împreună! Cu dragoste și mândrie!”, a menționat șefa statului în mesajul ei transmis marți seara, 27 august, în PMAN, transmite IPN.

„Noi, cei care ne naștem în Moldova, nu suntem mai buni sau mai răi decât alte popoare. Poate am avut o cale mai grea sau uneori soarta a fost potrivnică, dar stă în puterile noastre să găsim și să celebrăm ce avem mai bun. An de an găsim tot mai multe motive să fim mândri de realizările oamenilor Moldovei și asta ne face să devenim și mai buni, și mai puternici”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului le-a dorit conaționalilor, oriunde ar fi, în casele lor, alături de copii sau peste hotare, la evenimente internaționale să vorbească despre Moldova și oamenii ei cu mândrie. „Despre sportivii noștri, despre artiștii noștri, despre elevii noștri, despre sarmalele sau plăcintele noastre, despre prispa casei părintești, despre cireșe cum nu găsești altele în lume, despre omenia moldovenilor, despre dansul popular și despre căldura cu care te primesc codrii și colinele noastre”, a notat președinta.

Maia Sandu a îndemnat să fie observat și descoperit fiecare lucru bun înfăptuit în Moldova sau de moldoveni. „Să ne mândrim cu Moldova, s-o vedem prin ochii noștri frumoasă și, atunci, o vom face frumoasă! Nu suntem definiți doar prin geografie sau prin teritoriul pe care locuim, suntem uniți prin libertatea de a fi orice ne propunem”, a mai spus șefa statului.

Președinta Sandu nu a participat la evenimentele dedicate Zilei Independenței deoarece a făcut COVID-19 și a ales să rămână în izolare câteva zile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.