Maia Sandu cere să nu fie sabotată investigarea cazurilor de corupție

Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, care se află în subordinea Guvernului, a fost atenționat de către premierul Maia Sandu să nu saboteze investigarea subiectelor ce țin de furul miliardului și alte scheme de corupție, transmite IPN.

,,Să nu încerce să saboteze, să ia toate solicitările în serios pentru că noi cu toții avem o responsabilitate în fața legii și în fața cetățenilor. Cei care își vor permite să nu-și îndeplinească obligațiile vor plăti pentru această atitudine”, a declarat Maia Sandu în debutul ședinței Guvernului.

Premierul a făcut apel și la alte instituții subordonate să nu încerce să blocheze procesul de investigație a cazurilor se corupție și sustragere a banilor publici.

O altă problemă abordată de Maia Sandu ține de aprovizionarea cu produse alimentare a instituțiilor educaționale. „Poate ar fi cazul de elaborat o listă neagră a agenților economici care livrează produse alimentare necalitative și cu termen de valabilitate depășit instituțiilor educative”, a declarat premierul.

Maia Sandu a solicitat Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, împreună cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ANSA, să prezinte soluții concrete pentru a evita cazurile de intoxicare a copiilor cu produse alterate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.