Maia Sandu: Aderarea la UE, singura cale de a proteja democrația din Moldova

Aderarea la Uniunea Europeană este singura cale de a proteja democrația din Moldova. Este una dintre declarațiile făcute de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la summitul Comunității Politice Europene, din Spania, transmite IPN.

Președinta Maia Sandu a vorbit cu liderii țărilor membre ale Uniunii Europene și ale țărilor non-EU despre provocările cu care se confruntă continentul european. Șefa statului și-a manifestat solidaritatea față de țara vecină.

„La fel ca și acum o jumătate de an, când găzduiam această reuniune în Republica Moldova, alături de ceilalți parteneri europeni, mi-am reiterat solidaritatea față de Ucraina și Președintele Volodymyr Zelensky. Lumea liberă trebuie să-și continue sprijinul său pentru Ucraina. De acest sprijin depinde securitatea a noastră a tuturor”, a spus Maia Sandu.

Președinta a reiterat că locul Republicii Moldova este în familia europeană și i-a îndemnat pe liderii europeni să susțină în continuare parcursul european al țării și să-și unească eforturile, împotriva celor care subminează procesele democratice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.