Maia Sandu a ieșit din zona ambiguității atunci când a renunțat la mesajul unionist, analist

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a ieșit din zona ambiguității atunci când a declarat că nu este real ca Uniunea Europeană să permită unirea Republicii Moldova cu România. Declarația a fost făcută de analistul politici Corneliu Ciurea în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Potrivit lui, Maia Sandu a păstrat o perioadă de timp o anumită ambiguitate în ceea ce ține unionismul. Fiind în rolul de lider al dreptei a vrut să unească ambele părți: dreapta moldovenistă europenistă și dreapta unionistă.

Totodată, analistul consideră că Maia Sandu nu este datoare cu nimic în fața unioniștilor care și-au dat votul pentru ea în alegerile precedente pentru că ea nu le-a promis unirea. Lidera PAS ar fi trebuit să păstreze această ambiguitate și mai departe, dar probabil este constrânsă să-și definească pozițiile. „În sfârșit, apare loc pentru un nou partid al dreptei care va fi de data aceasta unionist”, a spus Corneliu Ciurea.

Vlad Bilețchi, președintele Asociației Onoare Demnitate și Patrie, s-a declarat foarte dezamăgit de aceste declarații ale Maiei Sandu din mai multe perspective. Prima ar fi că lidera PAS contează și a beneficiat de voturile unioniștilor în campania prezidențială, dar nu-și asumă nimic în relația cu cei care își doresc unirea. „Mai periculoasă decât Igor Dodon este Maia Sandu. Or, Dodon pe față este împotriva unirii și dându-și seama sau nu, crește mesajul unionist”, spune președintele ODIP. În opinia lui, cazul Maiei Sandu trezește anumite suspiciuni și ea ar fi adepta jumătăților de măsură.

Maia Sandu a declarat în cadrul congresului partidului că nu este real ca Uniunea Europeană să permită unui stat membru să „înghită” un teritoriu care este corupt, divizat, care nu are condiția unui stat de drept.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.